Karpervissen op Lac des Settons | Openbaar water Frankrijk

karper vissen op Lac des Settons in Frankrijk
Het schitterende Lac des Settons (klik voor detailkaart)
Het ruim 350 hectare grote Lac des Settons ligt centraal in Frankrijk, niet ver van het Lac de Pannecière.

Het stuwmeer van Settons kent een mooi karperbestand met een uitschieter van ruim 30 kilo.

Ook het Lac des Settons is een stuwmeer, gelegen in de prachtige Morvan regio in centraal Frankrijk. Voor meer informatie over de historie van de stuwmeren in de regio is het artikel over Lac de Pannecière (500 hectare) dat vlakbij ligt een aanrader.

Ook het meer van Settons is in beheer bij de locale hengelsportvereniging (AAPPMA) Fédération de Pêche de la Nièvre.

Het Lac des Settons, dat op een hoogte van 600 meter ligt, staat bekend als redelijk makkelijk. De gemiddelde diepte is 6 meter met een maximale waterhoogte van zo'n 25 meter op sommige plekken. Uiteraard zitten de diepste stukken ook hier vlak voor de stuwdam.KARPERBESTAND EN RECORD
Lac des Settons is goed voor een redelijk gemiddeld vangstgewicht van ongeveer 8 kilo, waarbij er regelmatig grote uitschieters zijn van 15 kilo of zwaarder. Het grootste deel van het bestand bestaat uit spiegelkarpers.

Over de recordvis gaan veel verhalen in het rond. Officieel ligt het gewicht van de recordvis op 24,5 kg, maar volgens verschillende berichten onder Franse karpervissers zwemt er ook een spiegel rond van ruim 30 kilo.
Een mooie schubkarper van Lac des Settons

REGELS EN STEKKEN
Nachtvissen is toegestaan op Lac des Settons tussen 1 maart en 30 juni en ook op verschillende stukken tussen 1 september en 31 oktober.

De exacte locaties verschillen van jaar tot jaar, dus laat je goed informeren als je een meerdaagse sessie wilt doen.

Het beste kun je kijken op de site van de beheerder ter plaatse (de AAPPMA), die hierboven reeds is genoemd.

LEES OOK: Vergunning voor vissen op karper in Frankrijk bestellen via internet

Let er wel op dat het gebruik van boten en voerboten niet is toegestaan op dit water. Ook wordt nog maar eens (ten overvloede) gewaarschuwd dat het vervoeren van levende karpers van meer dan 60 cm ten strengste verboden is. Hier staan enorm hoge boetes van duizenden euro's op in Frankrijk.

Werp in tot maximaal de helft van het meer
Ook is het verboden om binnen 50 meter van de stuwdam te vissen. Wie op karper vist mag maximaal tot het midden van het meer inwerpen. Wie over de helft inligt kan beboet worden.Bekijk hieronder een mooi filmpje van karpervissen op Lac des Settons.