Vergunning voor vissen op karper in Frankrijk bestellen via internet

Vissen in Frankrijk met online vergunning
Wie in Frankrijk op karper wil vissen op een openbaar water heeft daarvoor een vergunning nodig.

Die visvergunning kan tegenwoordig heel makkelijk via internet gekocht worden.

Voor een prijs van 95 euro kunt u het hele jaar in heel Frankrijk op alle openbare wateren op karper vissen.

Daarnaast blijft het natuurlijk mogelijk om de vergunning ter plaatse te kopen bij verkooppunten nabij het betreffende water, vaak kiosken en restaurants.Het online kopen van een visvergunning voor Franse (karper)wateren is heel eenvoudig via de website www.cartedepeche.fr. Voordat u de vergunning daadwerkelijk kunt kopen moet er wel eerst een account aangemaakt worden. Voordeel is hierbij dat u alles in het Engels kunt lezen, invullen en bestellen.

Er is daarbij keuze tussen een jaarvergunning, dagvergunning, vakantievergunning en bovendien zijn er verschillende vergunningen voor vrouwen en minderjarigen.

Visvergunning online aanvragen voor Frankrijk
Op de website kun je makkelijk je vergunning selecteren
Het bestellen gaat heel eenvoudig. Het is wel belangrijk van tevoren uit te zoeken in welk departement of in welke regio u wilt gaan vissen. Via de zoekfunctie selecteert u dan de juiste vergunning voor de locale hengelsportvereniging (de AAPMA) die het openbare water beheert.

PRIJZEN VISVERGUNNING FRANKRIJK
Sinds kort zijn er een aantal extra vergunningen beschikbaar, speciaal ook voor buitenlandse vissers die vaak slechts een weekje willen vissen op karper op een openbaar water in Frankrijk. Wie kiest voor een tijdelijke vergunning moet wel verplicht de exacte dag of periode aangeven.

Frankrijk zelf visvergunning bestellen
Voor 95 euro heb je een jaarvergunning voor heel Frankrijk
Voor een dagvergunning betaalt u slechts €15, een vakantievergunning (7 dagen) kost u €32 en een jaarvergunning is online te bestellen voor €73.De beste en meest gunstige oplossing is echter de interfederale jaarvergunning, die u voor slechts 22 euro extra koopt. Voor een bedrag van €95 kunt u met deze vergunning het hele jaar op alle openbare wateren in Frankrijk vissen op elke vissoort die u wilt, waaronder natuurlijk ook karper. Selecteer hiervoor de optie Carte interfédérale Personne majeure CHI.

Vrouwen hebben mazzel, want die betalen voor een jaarvergunning slechts €32. Deze lage prijs is bedoelt om meer vrouwen enthousiast te maken voor de hengelsport en als ‘teaser’ om het makkelijker en goedkoper te maken voor vrouwen om met hun man mee te gaan op visvakantie.

Vissen in Frankrijk met online vergunning
Ook bij de jaarvergunning moet je een locale hengelsportvereniging selecteren
Ook zijn er speciale lage tarieven voor vissers tot 18 jaar, die slechts €20 betalen voor een jaarvergunning. Helemaal aantrekkelijk wordt het voor kinderen tot 12 jaar die voor slechts €6 een jaarvergunning voor het vissen op openbaar water in heel Frankrijk hebben.

BESTELLEN VERGUNNING KARPER VISSEN FRANKRIJK
Als voorbeeld nemen we een vakantievergunning. Wie kiest voor een speciale vakantievergunning kan deze gebruiken voor een periode van 7 opeenvolgende dagen tussen 1 januari en 31 december. De prijs voor deze vergunning is 32 euro.Van tevoren dient wel de exacte datum aangegeven te worden. De vakantievergunning geeft recht om te vissen op karper en andere vissoorten op wateren van de eerste en tweede categorie in Frankrijk.
Nadat de regio is geselecteerd waar het openbare water ligt waar u wilt gaan vissen kunt u in een volgend scherm vaak nog een extra (gratis) regio kiezen ter uitbreiding. Veel hengelsportverenigingen werken samen waardoor u met één vergunning een groter gebied kunt bevissen.

BEKIJK HIER DE PLATTEGROND MET ALLE OPENBARE WATEREN

In het volgende scherm krijgt u het overzicht met uw bestelling (Carte promo Hebdo). Hier dient u ook de exacte periode (een week dus) aan te geven waarop u gaat vissen in Frankrijk. De vergunning kan vervolgens uitgeprint worden, of desgewenst ook thuis worden bezorgd. Bij bezorging zijn er wel extra kosten (minimaal 5 euro).

Frankrijk visvergunning karper
Betalen kan het makkelijkst via een creditcard
Betalen kan vervolgens via een creditcard of met een overschrijving. Wel dient daarvoor eerst een account aangemaakt te worden. Dat kan heel eenvoudig in het Engels, let er wel op dat u een foto dient te uploaden die op de vergunning komt te staan.

Het bestellen van de overige vergunningen gaat op precies dezelfde manier, waarbij u telkens eerste de regio selecteert en de stappen doorloopt tot het scherm waar u kunt afrekenen en de vergunning gelijk kunt afdrukken. Let er wel op dat je altijd een Franse hengelsportvereniging moet selecteren, ook voor de jaarvergunning. Het handigst is het om hier de regio te selecteren waar het water ligt waar je waarschijnlijk het vaakst of het eerst zult gaan vissen.

HEB JE NOG VRAGEN OVER HET ONLINE BESTELLEN VAN JE VERGUNNING VOOR FRANKRIJK, OF JUIST EEN AANVULLING OP HET BOVENSTAANDE ARTIKEL DIE NUTTIG IS VOOR ANDERE KARPERVISSERS LAAT HET DAN SVP WETEN IN DE FACEBOOK COMMENTS HIERONDER!