Nieuw wereldrecord karper op 101lb gevangen in Hongarije

Euro Aqua wereldrecord karper
Nieuw WR karper op 101 lb 4oz
Vorige week is er voor het eerst een karper gevangen die de magische grens van 100lb is gepasseerd.

Het nieuwe wereldrecord karper werd gevangen op het Euro Aqua Lake in Hongarije en woog ruim 46 (!!) kilo.

De karperwereld staat vandaag op zijn kop met de melding van een kersvers wereldrecord karper dat een week geleden op 2 juni gevangen is in Hongarije.

Op het Euro Aqua Lake, een betaalwater vlakbij het enorme Balatonmeer in Hongarije, wist de Oostenrijkse karpervisser Roman Hanke een enorme spiegelkarper van 101lb 4oz te vangen, goed voor een nieuw wereldrecord.

De spiegel was 113 centimeter lang en zou volgens de Oostenrijkse eigenaren de komende jaren makkelijk verder kunnen groeien tot 110lb, ofwel de magische 50 kg grens! De vis werd gevangen met een vogelzaadboilie.

Euro Aqua record vis karper Hongarije
De Oostenrijker Roman Hanke met het nieuwe wereldrecord karper
Het vorige wereldrecord stond alweer een aantal jaar op exact 99lb, en werd gevangen op het bekende Franse betaalwater Les Graviers.

Daar waar iedereen rekenende op een nieuw wereldrecord van Rainbow Lake of Les Graviers is het nu dus het Hongaarse Euro-Aqua dat de grootste karper ter wereld herbergt.

SUPERWATER MET MEERDERE VISSEN RUIM 80 POND
Behalve het nieuwe wereldrecord zwemmen er nog veel meer grote vissen op Euro Aqua. Dit jaar werden er al meerdere vissen van ruim 30 kilo gevangen, met een exemplaar van 40,1 kilo in april. 

Hongaars karpermeer Euro Aqua
Het 11,3-hectare grote Euro Aqua
Hoe enorm de vissen op het water zijn blijkt wel uit een willekeurig sessieverslag van een weekje in april: 4 karpervissers vingen 150 karpers, waarvan er 7 tussen de 30 en 38 kilo wogen en er 65 tussen de 20 en 30 kilo wogen.

Euro Aqua, dat ruim 11 hectare groot is en vlakbij het enorme Balatonmeer ligt, is in handen van een Oostenrijks echtpaar en is alleen toegankelijk voor leden van een speciale privévereniging.

Voorheen werd de locatie gebruikt voor de winning van grind, en sinds 2004 als viswater voor voornamelijk Oostenrijkers.

Het zijn dan ook uitsluitend leden die op dit stukje superviswater (dat voornamelijk bekend staat om de enorme meervallen die er rondzwemmen) een poging kunnen wagen een nieuw wereldrecord karper te vangen.

Wie lid wil worden kan een poging doen bij de Oostenrijkse voorzitter, die gaat over de nieuwe leden.


View Karpervissen in Frankrijk locaties in a larger map

Wie zo gelukkig is kan 3 dagen vissen voor 300 euro, of een week voor 700 euro. Op de bovenstaande plattegrond ziet u de exacte locatie van het water.