Nederlands record snoek naar 1,38 meter in 2019 met monstervis

Het nieuwe record snoek van Siegfried (bron: Sportvisserij Nederland)
Eerder dit jaar werd het Nederlands record snoek verbroken met de vangst van een monsterexemplaar van maar liefs 1,38 meter.

Daarmee werd het vorige record van 1,34 meter uit 2017 al vrij snel weer verbroken, zo lezen we in het Visblad.

Zo af en toe melden wij op karpervissen Frankrijk ook nieuws over andere vissen zoals meerval en snoek. In Hét Visblad lazen we recent over een enorme snoek die in Nederland is gevangen.

De gelukkige vanger is Siegfried Schön, die op 12 oktober een enorme gigant van 138 centimeter wist te landen op zijn favoriete water. Waar dat precies is wordt niet helemaal duidelijk uit het visblad artikel, maar wat wel duidelijk is, is dat het hier om een officieel nieuw Nederlands record snoek gaat!Gefeliciteerd dus Siegfried met deze monstersnoek, die na vangst uiteraard weer keurig netjes werd terug gezet. Met de vangs van de snoek van 138 cm sneuvelde het vorige record van Nico Molkens, die in maart 2017 een gigant van 134 centimeter wist te vangen.

Toch kan het allemaal nog veel groter met snoeken, want eerder schreven wij op deze site dat er mogelijk een snoek van 156 centimeter is gevangen in Polen.