Vissen op grote karper op Étang du Vaulaurent in Frankrijk

Karper Etang de Vaulaurent Frankrijk
Etang de Vaulaurent ligt in een schitterende omgeving
Het met een oppervlakte van 12,5 hectare relatief grote Franse water L'Étang du Vaulaurent ligt in een schitterende bosrijke omgeving in het noord-oosten van Frankrijk.

Op onze kaart is het meer van Vaulaurent momenteel de meest oostelijk gelegen karperlocatie in Frankrijk.

In Bretagne kun je prima op karpers vissen en Étang du Vaulaurent is dan een uitstekende keuze om in alle rust in een schitterende omgeving op grote karpers te vissen.

Natuurlijk is het een betaalwater en daar kun je voor of tegen zijn. Feit is wel dat je hier in alle rust zonder zorgen (ook over veiligheid natuurlijk) een paar dagen of een week kunt vissen met een goede kans op hele mooie vissen. En daar is helemaal niets mis mee. Maar goed, ieder zijn eigen voorkeur natuurlijk.

Étang du Vaulaurent ligt echt in het achterland van Bretagne en is omringt door bossen die het water eerder een zuid Frans gevoel geven.

De totale oppervlakte is 12,5 hectare en de diepte van Étang du Vaulaurent varieert van 1,20 tot 5,50 meter waarbij de bodem deels uit zand en deels uit kiezels bestaat. In het water bevinden zich enkele hoger gelegen plateaus die prima stekken vormen.

BESTAND KARPER VAULAURENT
Vaulaurent karper
Een zeldzame schub (bron: website)
Op dit zeer fraaie betaalwater zwemmen volgens de laatste schatting zo'n 600 karpers rond, waarvan het grootste deel spiegelkarpers betreft. Een schub op Étang du Vaulaurent is een zeldzaamheid, in tegenstelling natuurlijk tot in Nederland.

Étang du Vaulaurent is goed voor een gemiddeld vangstgewicht van ruim 12 kg, met een recordvis die inmiddels de grens van 25 kg is gepasseerd.

Het water staat daarbij bekend als makkelijk, met doorgaans veel vangsten tijdens een sessie.STEKKEN EN REGELS
Het meer van Vaulaurent heeft in totaal acht karperstekken die ook dubbel bevist kunnen worden. Wie alleen op een stek zit kan met vier hengels vissen. Indien er met twee man vanaf een stuk wordt gevist zijn maximaal 3 hengels per visser, ofwel 6 in totaal, toegestaan.

Wie graag met zijn familie in Frankrijk wil karpervissen kan ook gebruik maken van het speciaal daarvoor gemaakt chalet, die gebruikt kan worden voor vissers van alle 8 stekken.

Stekken karper Etang Vaulaurent
De 8 stekken van Etang du Vaulaurent (klik voor grotere afbeelding)
Indien het chalet niet mee wordt gehuurd is zijn er in een apart huisje sanitaire voorzieningen met in totaal twee douches en twee toiletten, uiteraard ook voorzien van stroom om de batterijen op te laden.

Kijk voor alle regels en prijzen op de website van Étang du Vaulaurent via www.carpfishing-in-france.com. Deze is ook geheel in het Engels te lezen, wat het natuurlijk wel zo makkelijk maakt voor Nederlandse karpervissers.

Hieronder een video die een goed beeld geeft van dit openbare water.