Vissen op karper op Étang d'Ardres in Frankrijk (openbaar water)

karper vissen lac d'ardres in Frankrijk
Het Lac/Etang d'Ardres ligt vlakbij België
Het openbare water Etang d'Ardres in het noorden van Frankrijk ligt op een steenworp van de Belgische grens.

Met in totaal 64 hectare is dit mooie water goed voor een fraai karperbestand met uitschieters van ruim 30 kilo.

Het aantal grotere openbare wateren in het noorden van Frankrijk, dicht bij de Belgische grens is beperkt. Toch zijn er genoeg mogelijkheden als je tijd investeert in het vinden van een mooie karperstek.

Het Etang of Lac d'Ardres in het noorden van Frankrijk is met 64 hectare één van de grotere openbare wateren in de buurt van de België en daardoor ook goed aan te rijden vanuit Nederland.Zoals de naam al doet vermoeden ligt het meer van Ardres vlakbij het gelijknamige plaatsje. Lac d'Ardres wordt gebruikt voor verschillende activiteiten, naast karpervissen onder meer ook verschillende watersporten. De mooie bosrijke omgeving maakt het een prachtige karperspot, met kans op grote vissen.

Nachtvissen is toegestaan op Lac d'Ardres, dat als water van tweede categorie onder toezicht staat van de de locale beheerder (AAPPMA) Les Pêcheurs du Calaisis. Let er wel op dat het om een zgn. particulier domein gaat, waarvoor afwijkende regels gelden. Zo moet er een aparte locale vergunning worden aangeschaft (timbre, volgt automatisch bij aanmelding locale beheerder/AAPPMA) naast de reguliere Franse karpervergunning. 

karper vissen lac d'ardres in Frankrijk
Veel dichter bij Nederland kan haast niet..... (klik voor detailkaart)
Let er wel op dat vissen niet overal is toegestaan. Op de bovengenoemde website van de locale beheerder kunt u in detail de exacte vislocaties vinden, inclusief de nachtvisstekken.

Het karperbestand staat bekend als zeer goed met een mooi gemiddeld vangstgewicht en uitschieters van ruim 30 kilo. Het absolute record is niet bekend bij ons. Wel zijn er dit jaar al verschillende berichten van vissen met een gewicht tot 28 kg.

Karper vissen Frankrijk Etang Ardres
De (nacht)viszones op Lac d'Ardres (bron: Les Pecheurs du Calaisis)
Een sessie op Etang d'Ardres kan ook prima gecombineerd worden met een vakantie. Aan het meer ligt namelijk twee campings (zie plattegrond). Deze campings liggen ook precies in de zone waar gevist mag worden. Daarnaast zijn er aan het meer twee restaurants en ligt er tussen de campings een supermarkt. Kortom; alles wat je nodig hebt is binnen handbereik.Bekijk hieronder een filmpje over karpervissen op Lac d'Ardres.