Vissen op karper op betaalwater La Fosse aux Loups in Frankrijk

Karpervissen op la fosse aux loups
Het schitterende Franse betaalwater La Fosse aux Loups is in handen van Nederlandse eigenaren.

Karpervissers hebben liefst 5 verschillende privémeren tot hun beschikking met karpers tot ruim 50 pond.

Nu anno 2011 is het ruim tien jaar geleden dat Ard Rademaker en Pauline Datema Wieringermeer inruilden voor het Franse platteland, zijn hebben daar een geitenmelkerij en akkerbouwbedrijf met weiland, bos en 5 meren.

In de middeleeuwen begonnen de monniken met de aanleg van meren voor de irrigatie van landbouwgronden en het kweken van vis.

En de natuur deed de rest, zo ontstond een mozaïek van meer dan 2000 meren en meertjes, moerassen, bossen, weilanden, heidevelden en heggen. Er komen meer dan 40 soorten orchideeën voor, 150 soorten broedvogels en 110 andere soorten trekvogels.

Karpervissen op La Fosse aux Loups

De 5 meren hebben een totaal oppervlakte van ongeveer 27 hectare, ze zitten vol met karper, zeelt, baars en andere witvis soorten.

De meren hebben verschillende afmetingen namelijk 1.5, 3, 3, 8 en 12 hectare puur visplezier. Waarvan de 3, 8 en 12 hectare wel de interessante zijn want daar zitten de hele grote karpers op.

KARPERBESTAND
Deze meren zijn afgevist in 2004 en toen telde men meer dan 30 karpers tussen de 30 en 50 pond! Natuurlijk onnodig om te zeggen dat deze karpers allemaal behoorlijk gegroeid zijn.
En vergeet niet anno 2012, hier is nog nooit gevist op karper!

Karpervissen op La Fosse aux Loups
In de andere twee meren van 3 en 1.5 ha zaten toen zilver en armour karpers ( graskarper) en spiegelkarpers tot 12 pond, maar dat is natuurlijk al heel wat jaren geleden en deze karpers zijn ook gegroeid, wij durven natuurlijk niet te zeggen hoe groot deze nu geworden zijn maar daar kunt u natuurlijk makkelijk achter komen, boek een week op deze 5 wateren met chalet en kom achter het geheim van de 5 meren.

De diepte van de meren zijn als volgt, de twee kleinste meren van 1.5 en 3 hectare zijn ongeveer 1.20 meter diep en bevinden zich op 300 meter van het chalet.

De andere drie meren liggen naast elkaar op ongeveer 900 meter van het chalet, de diepte van de andere 3 hectare meer is 1.5 meter diep, de diepte van de 8 hectare is 2.5 meter en van de 12 hectare maximaal 3.20 meter diep.

BEKIJK HIER DE KAART VAN FRANKRIJK MET ALLE KARPERSPOTS

Het kleinste meer van 1.5 hectare noemen we de dwergooruil, één van de 3 hectare meer heet de dwergarend, en de ander 3 hectare water word de geelgors genoemd, het water van 8 hectare word slangenarend genoemd en de grootste van 12 hectare heet de grote karekiet.

Op elk water zit karper waarop u kunt vissen, op het grootste water zwemmen de grootste rond. Een voerboot kan hier een uitkomst zijn want een roeiboot is niet toegestaan.

La fosse aux loups karper

De meren liggen niet al te ver van de chalet maar kunnen per auto afhankelijk van het weer bereikt worden, er is een trekker aanwezig die altijd beschikbaar voor u is om uw spullen daar te brengen als het per auto niet zou gaan.

U moet niet vergeten u zit in een natuurgebied waar geen wegen aangelegd zijn, u zit werkelijk in een natuurreservaat te vissen, wie krijg hier nu de kans voor om te vissen in een gebied waar nooit iemand komt.

STEKKEN EN INFORMATIE
Pauline en Ard bieden u een werkelijk unieke formule aan die zowel voor de vissers als de niet visser geweldig is. U huurt de chalet en heeft alle 5 meren voor u zelf!

Dus geen last van overbevissing, bovendien bent u gegarandeerd van de beste stek, geen andere mensen naast u en dus absolute rust en stilte. Hier kunt u nog de echte karper visserij bedrijven.
Dus echte stekken zijn er niet u kunt gaan zitten waar u zelf wilt.

Vissen op betaalwater la fosse aux loups in frankrijk

Het chalet is uitstekend geschikt voor twee mensen maar vier mensen kunnen hier ook slapen, het domein met de 5 meren kunnen meer mensen herbergen maar dan dient u wel in een bivvy te slapen omdat er in de chalet maximaal ruimte voor vier personen is.

Totaal kunnen op dit domein wel 30 mensen verblijven maar de maximum is 4 vissers en of gasten, zo blijf de rust gehandhaafd en kan er geen sprake zijn voor overbevissing op dit prachtig natuurgebied.

HUUR CHALET EN VIJF MEREN SAMEN OF VIS ALLEEN MET TENT
Om deze natuurrijkdom met andere te delen staat er op het erf van Pauline en Ard geheel met vrij uitzicht een stacaravan die zij hebben omgetoverd tot een volledig ingericht chalet met veranda. Dit is echt een ideale plek voor u en uw gezelschap.

De chalet is een thuisbasis waar u kunt koken en eten. Een ideale situatie als u samen met uw gezin of vrienden een lekker wilt gaan vissen dan kunnen de niet vissers lekker genieten van de chalet en haar prachtige omgeving.

Het chalet beschikt over 1 slaapkamer met een tweepersoonsbed en in de woonkamer staat een twee persoons slaapbank. Er is een badkamer met douche, toilet en een wastafel aanwezig. Het keukentje is voorzien van een koelkast, 3 pits gasfornuis en een senseo apparaat.

Het chalet is uitstekend voor twee mensen maar er kunnen er ook vier slapen als u de slaapbank in het woongedeelte gebruikt.

Bad, bed en keukenlinnen is aanwezig en bij de prijs inbegrepen. Huisdieren zijn niet toegestaan ivm de vele dieren die hier aanwezig zijn.

U kunt ook een ontbijt bestellen als u dit wilt, dan kunt u s`morgens lekker blijven vissen.
Tevens hebben zij de mogelijkheid een rondleiding aan te bieden door een Nederlandse ornitholoog die de beste en mooiste plekken van de Brenne kan laten zien.

Op het erf leven twee soorten zwaluwen en uilen, terwijl op de akkers reeën en wilde zwijnen vaak te zien zijn.

In september is de herten brons goed te volgen. Heel bijzonder is in de winter de komst van de kraanvogels, op het land overwinteren honderden kraanvogels, een geweldige indruk maakt dit en ook het geluid dat ze produceren als ze tegen de avond zich verzamelen is indrukwekkend.

OMGEVING
In de omgeving van Rosnay zijn er restaurant om lekker eens te eten en in de supermarkten kunt u uw boodschappen doen. Het is een dorp ligt in de Departement Indre regio Centre en er liggen meer dan 10 gemeentes op een afstand van maar 17 km.

Departement Indre dat is genoemd naar de gelijknamige rivier Indre, die 265 km lang is en als zijtak van de Loire door dit gebied stroomt.

Een onbekend departement voor het massa toerisme, maar zeker niet onbemind door natuurliefhebbers en karpervissers. De omgeving kent oude middeleeuwse dorpjes met prachtige kerken en kleine musea die de moeite waard zijn

Vraag aan Pauline of Ard naar de tallozen plekken waar u naar toe zou kunnen gaan. Een vergunning om te vissen op het water van de eigenaren is niet nodig. Deze heeft u wel nodig voor andere viswateren in de omgeving. Ook kunt u heerlijk fietsen in de omgeving.

AANVULLENDE INFORMATIE

Naam De 5 meren
Moeilijkheidsgraad Normaal tot makkelijk
Ligging Departement van de Indre
Oppervlakte 1.5, 3,3,8 en 12 hectare
Diepte De meren van 1.5 en 3 hectaren is max. 1.20 meter diep, de andere 3 hectare is max. 1.5 meter diep de 8 hectaren is max 2.5 meter diep en de laatste van 12 hectaren is max 3.20 meter diep.
Bodem gesteldheid Verschillend, meestal hard
Karper bestand Tot over het 50 pond
Bijvangsten Op de kleine meren zilver en graskarper.
Aantal stekken Rondom de wateren, u kunt zitten waar u wilt
Maximaal aantal vissers 4 vissers
Aantal hengels p/p 3 hengels
Boot toegestaan Nee, alleen voerboot
Prijzen €350 per week voor huur chalet (niet verplicht) en €200 per visser per week. Wanneer u het chalet niet huurt heeft u ook geen sanitaire voorzieningen. Wel is er elektriciteit.
Huur mogelijkheden De 5 meren exclusief, inclusief de chalet met bad, bed en keukenlinnen.
Afstand Breda 700 km
Accommodatie Ja, voor 2 tot maximaal 4 personen
Mogelijkheid tot eten en drinken Ja, ontbijt wel van te voren doorgeven
Te huur Niets
Te koop Niets
Voertaal Nederlands en Frans
Seizoen Het gehele jaar open.

Voor meer informatie en boekingen kunt u terecht op de website van La Fosse aux Loups.