Nieuw wereldrecord karper voor jongen van 11 jaar

wereldrecord karper jeugd
Callum Pettit met zijn wereldrecord karper (bron: Youtube)

Een Engelse jongen van 11 jaar oud heeft in Frankrijk het wereld record karper voor de jeugd verbroken met een gigantische schub van 96lb.

Verschillende media kwamen de afgelopen weken met nieuws over een nieuw wereldrecord karper door de Britse Callum Pettit, een jongen van slechts 11 jaar oud. Het interessante is dat de vis slechts een paar gram lichter was dan het mannetje uit Engeland zelf, die natuurlijk (terecht!) supertrots zijn vangst toont in een filmpje dat op Youtube staat (zie hieronder). Callum was op visvakantie met zijn vader en mocht de schubkarper landen, wat in totaal 20 minuten duurde.


De schooljongen ving de monsterschubkarper, die als bijnaam 'Big Girl' heeft in Reims in Frankrijk. Het exacte gewicht van de karper was 96 lb 10oz, wat goed is voor een nieuw jeugd karper wereldrecord. Wij feliciteren Callum met deze supervis!

Het echte wereldrecord karper is nog wat zwaarder met 112 lb 14oz en werd in 2018 gevangen door de Nederlander Michel Schoenmakers op het vermaarde betaalwater Euro Aqua in Hongarije, dat goed is voor een hele serie wereldrecords (op betaalwater). Zo werd in 2015 hier al het wereldrecord verbroken met een monstervis van 105lb. Later zou dit dus nog verschillende keren worden verbeterd.