Record karper Engeland naar 68lb 8oz

In Engeland is eind oktober een nieuw record karper gevangen op een betaalwater.

The spiegel met de bijnaam Captain Jack woog slechts 7oz meer dan het vorige record.

De gelukkige vanger is de Brit Nigel Ludbrook, die de grootste karper ooit gevangen in het Verenigd Koninkrijk kon afwegen op 68lb 8oz, ofwel 7oz meer dan het vorige record dat vorig jaar werd gevangen.

Toen was het Dean Fletcher die de befaamde karper met de bijnaam ‘The Parrot’ (de papegaai) wist te vangen op 68lb 1oz. Deze karper werd eerder dit jaar dood gevonden, waardoor de nieuwe recordvis de zwaarste nog levende (niet geïmporteerde) Engelse karper is.

Nigel Ludbrook met Captain Jack op 68lb 8oz (bron: Daily Mail/Nigel Ludbrook)
De in het dagelijks leven als metselaar werkzaam zijnde Nigel Ludbrook ving het nieuwe record ‘Captain Jack’ halverwege een vissessie van twee dagen op het betaalwater Holme Fen in Colne, Cambridgeshire, zo lezen we op de website van Daily Mail en via de site van world record carp.

Als aas werd een zelfgemaakte mix gebruikt met als opvallend ingrediënt witte chocolade. Ludbrook wist met de vangst van Captain Jack zijn vorige persoonlijke record van 35 lb bijna te verdubbelen. De recordvangst zal worden aangegeven bij de British Record Fish Committee die vervolgens gaat bepalen of deze karper daadwerkelijk in aanmerking komt voor het officiële Britse karperrecord.

Eerder werd dit record ook al geclaimd met een vis die was geïmporteerd uit Frankrijk. De laatste weken verschenen er meer berichten van nieuwe recordkarpers in Engeland, die pas in een later stadium van uit Frankrijk zijn getransporteerd naar betaalwateren.