Karperen in Zuid-Frankrijk op betaalwater

Rainbow Lake Frankrijk spiegelkarper record
Eén van de recordspiegels van Rainbow Lake
Karperen in het zuiden van Frankrijk is voornamelijk erg goed mogelijk op één van de vele openbare wateren.

Toch zijn er ook een paar heel mooie betaalwaters in Zuid-Frankrijk, waaronder het bekende Rainbow Lake bij Bordeaux.
Een visvakantie in Frankrijk doe je bij voorkeur ook in een mooie, rustige omgeving waar het lekker weer is.

Dan kom je automatisch terecht in het zuiden van Frankrijk, waar je eigenlijk het hele jaar door prima kunt vissen op karper, op zowel openbaar als betaalwater.

Als we op de plattegrond van Frankrijk kijken, met daarop alle reeds besproken openbare- en betaalwateren, zien we vooral enorm veel blauwe stipjes aan de onderkant. Eerder schreven we al over de top-10 van prachtige openbare wateren in het zuiden waar je als karpervisser prima kunt vertoeven.

Naast openbaar water is er ook de mogelijkheid om te vissen op een betaalwater, ook al is het aanbod veel schaarser, zeker vergeleken met het noorden van Frankrijk, waar het werkelijk wemelt van de betaalwateren, die goed bereikbaar zijn voor Nederlandse, Belgische en Britse karpervissers.

De onderstaande plattegrond van Frankrijk toont in het zuiden zoals gezegd vooral veel blauwe stipjes, ofwel openbare wateren. De rode stip linksonder betreft Rainbow Lake, het recordwater van Frankrijk.

Plattegrond met karper zuiden Frankrijk
In Zuid Frankrijk zijn ook enkele mooie betaalwateren (KLIK VOOR DETAILKAART)
Rainbow Lake bij Bordeaux is één van de meest besproken Franse karperspots, vooral vanwege de enorme hoeveelheid grote karpers die er rondzwemt, met in het verleden al enkele explaren goed voor een wereldrecordgewicht.

Ook is de omgeving van Rainbow Lake prachtig, wat ondanks de flinke afstand vanuit Nederland, verklaart waarom er eigenlijk altijd een wachtlijst is. Hier leest u alles over Rainbow Lake, het 46 hectare grote karpermeer in het zuidwesten van Frankrijk of kijk op de website van Rainbow.

Overzicht betaalwater karper Zuid-Frankrijk
  1. Karper vissen op Rainbow Lake | 46 hectare (record karper 40+ kg)
  2. Karper vissen op Cavagnac | 25 hectare (record karper 37+ kg)
Cavagnac is net als Rainbow Lake een prachtig gelegen betaalwater met veel grote karpers. Op Cavagnac werd in 2012 nog een spiegel van 36,6 kg gevangen en er zwemmen nog veel meer grote vissen rond, die later nog op een zwaarder gewicht zijn gevangen.Ook het midden van Frankrijk telt enkele prachtige betaalwateren, die nog dichterbij liggen dan de twee hierboven genoemde karperspots. Bekijk onze top-5 voor Centraal Frankrijk.Op de plattegrond van Frankrijk, die het best te bekijken is op een laptop of PC, kunt u alle hierboven genoemde wateren terugvinden. De rode stippen zijn de betaalwateren waar op karper gevist kan worden (hier komen we voor Zuid-Frankrijk later nog op terug). De blauwe stippen zijn de openbare karperwateren in Frankrijk die wij op onze website hebben besproken.