Karpervissen op Etang de Monplaisir in de Vogezen

Etang de Monplaisir Frankrijk
Etang de Monplaisir wordt omringt door bossen
Het Etang de Monplaisir in de Franse Vogezen heeft een totale oppervlakte van 12 hectare.

Nachtvissen is toegestaan op prachtig gelegen water dat een mooi karperbestand kent. Alhoewel het officieel een openbaar water is dient er wel een kleine vergoeding betaalt te worden.

Het Etang de Monplaisir doet zijn naam eer aan omdat het een zeer rustgevende en mooie omgeving is waar je op je gemak op karper kunt vissen.

Op de plattegrond van Frankrijk ligt Etang de Monplaisir helemaal rechtsboven in de Vogezen niet ver van de Duitse grens en ook redelijk dichtbij Luxemburg. Het dichtstbij gelegen dorp is Bruyères.Hier kun je terecht voor alles wat je nodig hebt, met onder meer een supermarkt en bouwmarkt. Voor wie nog geen vergunning heeft is het postkantoor van Bruyères een optie, alhoewel het natuurlijk bij voorkeur online wordt geregeld met de (karper)visvergunning.

ETANG DE MONPLAISIR
Ook het meer van Monplaisir, dat enkele kilometer buiten het dorpje Bruyères in een schitterende bosrijke omgeving ligt, is in beheer bij een lokale hengelsport vereniging. Het meer is open voor vissers tussen 1 april en 30 oktober. Het water is als het ware een combinatie van openbaar- en betaalwater. Je hebt het gevoel op een openbaar water te vissen, maar de betalingen en regels maken het meer een betaalwater natuurlijk.

Etang de Monplaisir op de kaart van Frankrijk (klik voor detailkaart)
Nachtvissen is toegestaan op Etang de Monplaisir waarbij de lokale Franse karpervissers voor 80 euro per jaar een speciale nachtvisvergunning kunnen krijgen.

Verder zijn voerboten toegestaan en is ook bekend dat er regelmatig nieuwe karpers worden uitgezet op het afgesloten en afgelegen meer. Het gemiddelde vangstgewicht ligt rond de 6/7 kilo, met uitschieters tot ruim 25 kg. Zeker is dat er zeer veel vissen van rond de 20 kg rondzwemmen en de kans op het vangen van een 40-ponder zeer groot is, zeker bij een sessie nachtvissen.Over de recordvis is ons momenteel niets bekend. Wie meer informatie heeft kan dat uiteraard hieronder melden in de Facebook comments.
spiegelkarper etang monplaisir frankrijk
Vooral spiegelkarpers worden veel gevangen op Monplaisir

Het Etang de Monplaisir bestaat uit twee meren, een grote en een kleine, waarvoor apart vergunningen moeten worden aangeschaft.

Naast nachtvissen worden er, net als in Engeland, ook zogenaamde dagtickets verkocht, die toegang geven voor karpervissers tussen bepaalde tijdstippen, die al dan niet kunnen worden uitgebreid met nachtvissessies.

Wie op het grote meer op karper wil vissen kan daarvoor terecht tussen 06.00 en 20:00 en betaalt daarvoor slechts 10 euro. Wie vaker gebruik wil maken van dit mooie water betaalt daarvoor per jaar 70 euro. Hoe dan ook is Etang de Monplaisir een absolute aanrader, zeker als je een paar dagen in de buurt bent.