Nieuw record schubkarper Roemenië gevangen op 34,65 kg

record karper roemenie
In Roemenië is eind april het 16 jaar oude record schubkarper verbroken.

Cristi Olaru ving de schub 'Dynamite' op een recorgewicht van 34,65 kilo op het befaamde Monster Carp Lake.

Het oude record schubkarper voor Roemenië stond al sinds 2001 op 34,5 kg (76lb) en werd destijds gevangen door de bekende Engelse karpervisser Tim Paisley op het eveneens zeer bekende Roemeense Raduta Lake.

Op Raduta Lake, ook wel bekend als Sarulesti, sneuvelden in het verleden al veel karper records. Zo was het immense openbare water (zie de exacte locatie op onze plattegrond) in 1998 goed voor het toenmalige wereldrecord karper.De Fransman Christian Baldemair ving hier inmiddels bijna 20 jaar geleden een enorme spiegelkarper van 82lb 3oz, een voor die tijd ongekend gewicht. De recordvangst zorgde destijds voor een enorme stroom van karpervissers naar Roemenië, waar de vangsten in de navolgende jaren een stuk minder werden. Het record van Baldemair is nog altijd het nationale record karper.

RECORD SCHUBKARPER
Enkele weken geleden kwam er een nieuw record karper bij voor Roemenië met de vangst van een schubkarper van 34,65 kg (76lb 4oz) door de Roemeense visser Cristi Olaru op het betaalwater Monster Carp Lake.

record karper Roemenië
Cristi Olaru (links) met het nieuwe Roemeense record schubkarper
De dolgelukkige Olaru benaderde ons persoonlijk om zijn recordvangst te melden. Olaru ving de schubkarper 'Dynamite' op een nieuw recordgewicht. Deze enorme vis heeft zijn naam te danken aan de boilies van Dynamite Baits waar hij gek op is. In 2016 werd Dynamite ook al gevangen, toen op een recorgewicht van 31,85 kg.

Olaru, die de karper zelf niet voor de foto kon optillen vanwege zijn medische toestand, viste vijf dagen op het 6 hectare grote Monster Carp Lake van 23 april t/m 27 april. Tijdens die visvakantie verbrak hij op de eerste dag al direct zijn persoonlijke record (dat op 20 kg stond) met de vangst van een schubkarper van 24,5 kg. Een dag later was het weer raak met een spiegel van 24,6 kg.

De enorme schub Dynamite wordt zoals het hoort goed behandeld
De uiteindelijke recordvangst was natuurlijk een grote verrassing voor de fanatieke karpervisser Olaru, die Dynamite ving met de nieuwe ComleX-T boilies van Dynamite Baits (uiteraard).Volgens Olaru zal het niet lang duren voordat de grens van 40 kg wordt doorbroken op Monster Carp Lake, dat in totaal drie dubbele karperstekken heeft voor maximaal zes karpervissers.

Monster Carp Lake ligt vlakbij de Hongaarse grens (klik voor exacte locatie)
Op de foto's zien we de dolgelukkige Olaru (met baard) samen met de eigenaar van Monster Carp Lake Ion Vida. Voor meer informatie over dit Roemeense water kunt u terecht op de Facebook pagina.