Karper Scarface van Rainbow Lake gevangen op 39,7 kg

rainbow lake frankrijk karper
Het Franse betaalwater Rainbow Lake blijft veel grote vangsten opleveren, met zo nu en dan een flinke uitschieter.

Zo werd begin december 'Scarface', één van de topvissen van Rainbow Lake, gevangen op bijna 40 kilo.

Het in de buurt van Bordeaux (Zuid-Frankrijk) gelegen Rainbow Lake blijft één van de populairste bestemmingen onder karpervissers, die de vaak lange reisafstand voor lief nemen in hun jacht op enorme karpers, waarvan er zoals we allemaal weten, veel rondzwemmen op Rainbow Lake.

De afgelopen jaren schreven we reeds vele berichten over telkens weer nieuwe recordvangsten. Daar kan er ook eind vorig jaar weer eentje aan toegevoegd worden!

SCHUBKARPER SCARFACE
De Duitse karpervisser Nils Oetjen (Succesful-Baits) ving de schubkarper met de bijnaam 'Scarface' op 9 december tegen het middaguur op een recordgewicht van 39,7 kg.

Nils Oetjen met 'Scarface' op 39,7 kg (bron: succesful-baits)
Oetjen ving de enorme schub tijdens een sessie van één week op Rainbow Lake. Hoe moeilijk het Franse betaalwater toch is blijkt wel uit het feit dat Oetjen de eerste vijf dagen slechts één spiegelkarper van 12 ving, alvorens het monster van bijna 40 kilo werd binnengehaald.

TOPVISSEN RAINBOW LAKE
Scarface is momenteel één van de topvissen op Rainbow Lake, waar de afgelopen jaren al veel records sneuvelden.

Ondanks het enorme gewicht is 'Scarface' (omgerekend zo'n 88lb) zeker niet de zwaarste schub die ooit werd gevangen op Rainbow.

In 2012 schreven wij hier al verschillende keren over 'Eric's Common' die destijds op een gewicht van 91lb en later ook 92lb goed was voor het wereldrecord schubkarper. Dat record zou later weer worden verbroken door een gigantische schubkarper van betaalwater La Saussaie. (die later dood werd gevonden).

Het record van Rainbow Lake (voor zover wij weten, indien onjuist meldt het dan svp in de comments hieronder) staat al sinds 2010 op 94lb. Destijds ving Martin Locke een gigantische spiegelkarper op 94lb, want op dat moment het wereldrecord karper was.

Dat record zou later worden verbroken door de befaamde spiegel The Scar van Les Graviers op 99lb en werd in 2015 opnieuw fors aangescherpt met de vangst van een nieuw wereldrecord karper op het Hongaarse betaalwater Euro Aqua. Die laatste vis staat nog steeds als wereldrecord.

De eerste karper ooit die de magische grens van 100lb doorbrak werd ook gevangen op Euro Aqua. In 2012 ving de Oostenrijker Roman Hanke een spiegel van 101 lb 4oz. Dat was destijds wereldnieuws en werd lange tijd voor onmogelijk gehouden binnen de karperwereld.

De grote vraag is nu wanneer de grens van 110lb (50 kg) voor het eerst verbroken wordt.

Wie op Rainbow Lake wil vissen kan een poging wagen via de website van de Franse eigenaren. Er is wel een wachtlijst en de vraag naar visplekken is enorm, dus hou rekening met een lange wachttijd. Meer informatie over Rainbow Lake is hier te vinden.

Bekijk hieronder de video van Nils Oetjen waarin hij verslag doet van zijn recordvangst.