Siamese karper van 222lb goed voor nieuw wereldrecord

In Thailand is onlangs een nieuw wereldrecord Siamese karper gevangen op 222lb op een privé water.

Daarmee werd het oude record met ruim 70lb verbeterd.

Zoals bekend zijn er wereldwijd verschillende karpersoorten, waarvan er een aantal niet heel veel weg hebben van onze 'eigen' Europese schub- en spiegelkarpers.

Ook zo'n soort is de Siamese karper, die vele malen zwaarder en groter kan worden dan een schub- of spiegelkarper zoals wij die hier kennen. Het wereldrecord karper staat dan ook op 105lb, wat minder dan de helft is van het nieuwe wereldrecord Siamese karper dat deze maand werd gevangen in Thailand.

De Brit Tim Webb ving een monsterachtig grote Siamese karper van 222 lb, waarmee het oude wereldrecord, dat minder dan een jaar geleden werd gevangen, met ruim 70lb werd verbroken.

De vis zwom rond op het eigen betaalwater Palm Tree Lagoon van Webb, die aangeeft het record niet officieel te willen claimen omdat de vis niet in het wild is gevangen.

Dat de karpers snel groeien in Thailand en dat de Siamese karper nog veel groter kan groeien dan tot nu toe aangetoond, blijkt wel uit ons artikel van drie jaar geleden. In oktober 2013 schreven we op deze website nog dat het wereldrecord Siamese karper was verbroken met een vangst van ruim 134lb. Drie jaar later is dat dus al 222lb.

Bron: Worldrecordcarp.com