Record schubkarper Engeland naar ruim 60lb

Deze maand is na lange tijd weer een karperrecord verbroken in het Verenigd Koninkrijk.

Op het bekende betaalwater Strawberry Fields werd een schubkarper van ruim 60lb gevangen.

De Engelse karpervisser Steve McNeil ving de 'Lee Jackson' op 60lb 4oz (ruim 27 kg) op het betaalwater Strawberry Fields in Kent, een zogenaamd day ticket water waar tegen betaling een dag gevist kan worden.

Op de site van Anglers Mail doet de 31-jarige McNeil (zie foto hierboven) zijn verhaal. Een sessie van 24 uur leverde de eerste 16 uur niets op, alvorens de schubkarper met de bijnaam Lee Jackson werd gevangen op ruim 60lb, goed voor een nieuw Engels record schubkarper.

RECORD UIT 2009 BLIJFT STAAN
Dat is nog altijd bijna 8 lb minder zwaar dan het huidige karperrecord voor het Verenigd Koninkrijk. Dat staat namelijk al sinds 2009 op bijna 68lb. Het was 7 jaar geleden Ozz Holness die de bekende spiegelkarper Two Tone ving op zijn recordgewicht. Inmiddels is deze vis al enkele jaren dood.

Two tone record karper engeland
Ozz Holness in 2009 met Brits record karper Two Tone
Interessant is dat wij bijna vier jaar geleden op deze website ook al eens een bericht schreven over het betaalwater Strawberry Fields, waar toen ook een record schubkarper voor Engeland werd gevangen op ruim 56lb. Later dat jaar werd deze schub nog een keer gevangen op 58lb 7oz.

Het zou zeer goed kunnen dat het om dezelfde vis gaat. Wie meer weet mag het hier onder in de comments melden!