Spiegel van 23 kg gevangen bij Balaton Carp Cup 2016

Tijdens de Balaton Carp Cup is dit jaar een nieuw record gezet met een spiegelkarper van 23 kilo.

Een Duits team ving de zwaarste vis van de jaarlijkse competitie aan het bekende meer in Hongarije.

De Balaton Carp Cup 2016 werd eind april gehouden in Hongarije op het bekende Balatonmeer.

In totaal deden er 82 teams mee uit 17 landen, met als doel een zo zwaar mogelijk totaalgewicht te vangen tijdens de wedstrijd die duurde tot en met 30 april.

Ook was er zoals vorig jaar een special prijs voor het team dat de zwaarste karper ving. Dit jaar ging die geldprijs van liefst 20.000 euro naar het Duitse team 'world of carpcraft'.

De Duitser Alexander Szalek ving een spiegel van 23 kilo, goed voor de mooie geldprijs. Gelijk was dit ook de zwaarste karper ooit gevangen tijdens de Balaton Carp Cup.

VEEL MEER GROTE KARPERS
Tijdens het evenement werden er veel meer grote vissen gevangen, met in totaal 13 vissen van meer dan 15 kilo. De top-5 van grootste vangsten staat hieronder.

  1. Alexander Szalek (Duitsland) 23 kg
  2. Radomir Tomecek (Tsjechiƫ) 19,6 kg
  3. Karel Nikl (Tsjechiƫ) 18,6 kg
  4. Robert Lovas (Slowakije) 18,2 kg
  5. Meszaros Zoltan (Hongarije) 17,2 kg
Balaton carp cup roemenie
Alexander Szalek met zijn spiegel van 23 kg op het Balatonmeer
Opvallend is dat van de 82 teams er 20 teams helemaal niets vingen. Het totale gewicht dat gevangen werd tijdens het evenement is 2283,3 kg, verdeeld over in totaal 258 karpers, waarvan 207 schubkarpers en 51 spiegels. Het gemiddelde gewicht van de gevangen karpers was 8,85 kilo.

TSJECHEN DOMINEREN CARP CUP
De uiteindelijke winnaars van de Balaton Carp Cup komen uit Tsjechiƫ, met zowel de eerste, tweede en vierde plaats.

Winnaar van de Balaton Carp Cup 2016 is Team Sportcarp CZE, dat in totaal 195,7 kilo aan karpers wist te vangen. De grootste vis daarvan woog 13 kilo. Op de tweede plaats eindigde Team Nikl Baits met een totaal gewicht van 168,6 kg, op grote afstand gevolgd door het Hongaarse Team Lojzi met een gewicht van 99,4 kg.

Overigens is de inschrijving voor de Balaton Carp Cup 2017 inmiddels weer geopend. Er zijn tot dusverre al 14 teams ingeschreven. Kijk hier voor meer informatie.

BALATONMEER HONGARIJE
Hongarije staat natuurlijk bekend om zijn grote karpers, met bijvoorbeeld het huidige wereldrecord dat gevangen werd op het betaalwater Euro Aqua, dat vlakbij het Balatonmeer ligt.

Het Balatonmeer is 60.000 hectare groot, en herbergt karpers tot ruim 30 kilo. Lees hier alles over het Balatonmeer.