Record karper Spanje naar 40,2 kg

carp record spain
In november is er opnieuw een karperrecord gesneuveld met de vangst van een karper van 40,2 kg (ruim 88lb) in het Mequinenza Reservoir in Spanje.

David Aldana wist de enorme schubkarper te vangen tijdens een tiendaagse vissessie.

Begin november werden wij door de Spaanse karpervisser David Aldana geïnformeerd over zijn nieuwe Spaanse recordvis.

Het oude officiële record stond sinds 2008 op ruim 76lb, en is nu dus aangescherpt tot ruim 88lb, ofwel 40.2 kg. Ook werd er in 2013 nog een karper van 77lb gevangen.

David Aldana ving de schitterende schubkarper in het populaire reservoir van Mequinenza, het stuwmeer in het noorden van Spanje.

aldana record karper spanje
David Aldana met het nieuwe Spaanse karperrecord van 40.2 kg
Tijdens een sessie van 10 dagen ving Aldana ook onder meer een meervan van 80 kg en karpers van respectievelijk 12 kg, 15 kg, 16 kg, 18 kg, 21 kg en 24 kg.

Op de achtste dag werd het nieuwe Spaanse record van 40,2 kg gevangen door Aldana, die zijn droom na 20 jaar vissen eindelijk werkelijkheid ziet worden.

Eerder kregen wij ook al melding van nieuwe karperrecords voor zowel België als Italië. Voor België ging het om de bekende Mohikaan, die deze zomer op een nieuw recordgewicht van 41,3 kg werd gevangen door Gio Lenglez, terwijl in Italië binnen een maand tijd het kersverse record opnieuw werd verbroken door Robert Bevanda met een vis van 40,4 kg op het bekende betaalwater Laga di Salasco.

Bekijk hier het overzicht van records per land. Wie aanvullingen of verbeteringen heeft mag dat laten weten via onze Facebook pagina!