Monsterkarper van 44 kg gevangen op Lac du Der

record karper lac du der
Eind oktober is er een enorme schubkarper gevangen op het bekende Lac du Der-Chantecoq.

Een Nederlandse karpervisser heeft hiermee het wereldrecord karper op een openbaar water te pakken.

Veel informatie is er (nog) niet bekend over de vangst én, minstens zo belangrijk, de Nederlandse karpervisser die de enorme schubkarper ving.

Op Facebook verschenen verschillende meldingen van de schubkarper van 44 kg die in oktober gevangen is op het enorme betaalwater Lac du Der-Chantecoq.

LAC DU DER-CHANTECOQ
Du Der staat met zijn immense omvang bekend als een waar karperwalhalla, waar vele Nederlanders jaarlijks heen gaan om te nachtvissen. Het Lac du Der ligt op een steenworp afstand van betaalwater Etang de la Horre, ook zo'n zes uur rijden vanaf Utrecht (zie plattegrond hieronder).


Karpervissen in Frankrijk locaties weergeven op een grotere kaart

Het huidige Lac du Der-Chantecoq ontstond in 1974 toen het onder water werd gezet en heeft nu een omvang van zo'n 4800 hectare, goed voor een inhoud van liefst 350 miljoen m3 water.

Du Der is met name bekend van zijn enorme schubkarpers, waaronder de bekende recordvis Moby Dick, die in 2013 nog werd gevangen op ruim 78lb.

De maximale diepte van het water, dat meerdere eilanden herbergt, is 18 meter en de gemiddelde diepte ligt tussen de 4 en 7 meter. Lees hier alles over Lac du Der.

WERELDRECORD OPENBAAR WATER
Indien bevestigd is de schub de zwaarste karper ooit gevangen op een openbaar water. Omgerekend is het gewicht namelijk 96lb.

Op de Duitse website van Imperial Baits staat een interessant artikel over de karper van 44 kg, waar nog zeer weinig over bekend is. De vraag is of het een bekende, of geheel nieuwe karper is.

schubkarper op Lac du Der
De schubkarper van 44 kg gevangen op Lac du Der (bron: Facebook)
record schubkarper frankrijk
Het wereldrecord schubkarper van Etang de la Saussaie uit 2013
De zwaarste schubkarper ooit woog ruim 100lb en werd in 2014 gevangen op het Franse betaalwater Etang de la Saussaie. Deze gigant werd korte tijd later dood gevonden.

Wie meer informatie heeft over de monsterkarper van Lac du Der mag dat hieronder in de (Facebook) comments melden!