Spiegelkarper The Scar gevangen op 87lb

karper the scar frankrijk
Het voormalig wereldrecord karper The Scar van Les Graviers is in september opnieuw gevangen.

Na een lange stilte wist Bruce Head de bekende spiegel te landen op een relatief laag gewicht.

De afgelopen jaren hebben we op deze website zeer veel geschreven over The Scar, de enorme spiegelkarper die al tientallen jaren rondzwemt op het Franse betaalwater Les Graviers.

Inmiddels ruim zes jaar geleden schreven we voor het eerst over The Scar, die toen werd gevangen op een nieuw wereldrecordgewicht van 91lb. Het verhaal achter de enorme spiegelkarper van het betaalwater in de buurt van Dyon is bijzonder. 

De kleine vis werd tientallen jaren geleden vastgebonden aan een touw gevonden in het toen nog openbare water. Eenmaal bevrijd van het touw wist de vis jaarlijks met vele ponden te groeien, uiteindelijk tot een wereldrecordgewicht.

spiegelkarper the scar betaalwater les graviers
Ambrose Smith met The Scar in 2010 op recordgewicht van 99 lb
Sinds eind 2008, toen The Scar voor het eerst gevangen werd als nieuw wereldrecord karper, volgden nog vele nieuwe vangsten, met een recordgewicht van 99lb in 2010 als absolute uitschieter. Hierna volgden nog vele vangsten, maar altijd op een lager gewicht.

Nu dus is er voor het eerst sinds lange tijd weer een melding gemaakt van de The Scar, die halverwege september werd gevangen door de Brit Bruce Head (zie foto linksboven) op een gewicht van 87lb.

Het bijzondere van het verhaal is dat het voor Bruce de eerste Franse karper ooit was die hij ving!