Recordkarper Two Tone geweigerd door Natural History Museum

Recordkarper Two Tone
Opmerkelijk nieuws uit het Verenigd Koninkrijk, waar de in 2010 dood gevonden recordkarper Two Tone niet welkom is in het Natural History Museum in Londen.

Het museum noemt de spiegelkarper, het huidige Engelse record met 67lb 14oz, een trofee voor sportvissers die geen wetenschappelijk belang heeft.

Lange tijd werd er door karpervissers geprobeerd om voor Two Tone, de zwaarste karper ooit gevangen in het Verenigde Koninkrijk, een plekje te krijgen in het bekende Natural History Museum in London.

Sinds de ruim 40-jaar oude spiegelkarper, die in 2008 op een recordgewicht van 67lb 14oz werd gevangen door Ozz Holness, in 2010 dood gevonden werd ligt Two Tone in een vriezer.

De hoop was dat de legendarische karper opzet zou worden door het Natural History Museum. Veel vissers zouden dan graag een bezoekje brengen in Londen.

Echter komt het niet zover, aangezien het museum heeft laten weten dat Two Tone een 'wetenschappelijk onbelangrijke en van nature niet in Engeland voorkomende trofee voor sportvissers' is.

Het museum laat verder weten ruim 140 verschillende karpers in zijn archieven te hebben, afkomstig van over de hele wereld. Deze karpers worden niet tentoongesteld maar bewaard vanwege de wetenschappelijke waarde, aldus het Natural History Museum.

De eigenaar van het betaalwater waar Two Tone vijf jaar geleden nog rondzwem reageerde teleurgesteld en weet nog niet wat hij nu gaat doen met de vis, die al die jaren in zijn vrieskist ligt. Opties die hij overweegt zijn onder meer het locaal tentoonstellen van de vis of het simpelweg teruggooien van Two Tone in het Conningbrook Lake.

Bron: Telegraph.co.uk