Record Abbey Lakes aangescherpt tot 95lb 8oz

spiegelkarper Shoulders
Opnieuw is de bekende spiegelkarper Shoulders gevangen op het Franse betaalwater Abbey Lakes.

Ditmaal werd Shoulders gevangen op 95lb 8oz door Drew Fuller.

De afgelopen jaren regende het berichten over recordvangsten op Abbey Lakes, elke keer met dezelfde spiegelkarper Shoulders, die inmiddels hard op weg lijkt naar de magische 100lb grens (het huidige wereldrecord staat sinds 2012 op ruim 101lb).

Eind maart werd Shoulders gevangen door de Brit Drew Fuller op een nieuw recordgewicht van 95lb 8oz, zo lezen we op de Facebook pagina van Abbey Lakes.

Abbey Lakes karper
Drew Fuller met Shoulders op 95,8lb (bron: Abbey Lakes)

Shoulders werd de afgelopen jaren zeer regelmatig gevangen, met bijvoorbeeld eind 2013 een gewicht van ruim 94lb, wat niet ver verwijderd is van het huidige recordgewicht.

Wat dat betreft lijkt de groeispurt er wel een beetje uit bij deze vis, ook al voorspellen verschillende karpervissers die regelmatig actief zijn op Abbey Lakes deze winter een gewicht van 100lb.

In 2009 schreven wij voor de eerste keer over Abbey Lakes, dat op ongeveer 400 kilometer rijden van Utrecht ligt.

karper shoulders abbey lakes frankrijk
Sandra Claessen met Shoulders op 72lb in 2009
Vooral Nederlandse vrouwen waren de laatste jaren succesvol op Abbey Lakes, met eerst Sandra Claessen in 2009 die het record verbrak, eind 2012 gevolgd door Lizette Beunders. De recordvis was in beide gevallen 'Shoulders', die in 2009 ruim 72lb woog.