Euro Aqua goed voor nieuw wereldrecord 'dubbel' karper

het Hongaarse Euro Aqua
Het Hongaarse betaalwater Euro Aqua was in september goed voor een nieuw wereldrecord 'dubbel'.

De Brit Warren Harrison ving binnen 24 uur twee karpers van 94lb en 87lb.

Dat er op het Hongaarse Euro Aqua enorme karpers rondzwemmen wisten we al. In juni 2012 werd hier namelijk het wereldrecord karper verbroken met een spiegel van 101 lb.

Ruim twee jaar later is Euro Aqua opnieuw in het nieuws met de vangst van de zwaarste 'brace' karper ooit.

De 52-jarige Britse karpervisser Warren Harrison ving vorige maand binnen 24 uur twee enorme spiegelkarpers. De eerste daarvan woog 94lb, terwijl de tweede goed was voor een gewicht van 87lb.

Bij elkaar dus 181 lb aan karper, goed voor een nieuw wereldrecord 'dubbel', ofwel het gewicht van twee vissen bij elkaar opgeteld binnen één dag.

OOK ENORME SCHUBKARPER 
Wat een bizar water Euro Aqua is blijkt wel uit het feit dat Harrison naast de twee reusachtige spiegelkarpers ook nog een record schubkarper van 90lb ving.

Normaal gesproken komen er van het Hongaarse betaalwater alleen berichten van spiegelkarpers, nu dus blijkt dat er ook een enorme schubkarper rondzwemt.

karper Euro Aqua
Harrison met zijn schubkarper van 90lb (bron: Manchester Evening News)
Met 90lb is deze vis echter nog ver verwijderd van het wereldrecord, dat in 2013 werd gevangen op het Franse betaalwater Etang La Saussaie. Colin Smith ving vorig jaar een schubkarper van 100lb 8oz, net niet goed genoeg voor een nieuw wereldrecord karper.

Overigens werd deze schubkarper enkele maanden later dood gevonden. Voor zover bekend is er dus nog één karper die meer dan 100lb weegt, en die zwemt nog altijd rond op Euro Aqua.