Nieuw "wereldrecord" Siamese karper

zwaarste Siamese karper ooit
In Thailand is de zwaarste Siamese karper ooit gevangen op 134lb 7oz door een Brit.

De enorme vis was ruim 20lb zwaarder dan het oude wereldrecord.

Verschillende media pakten deze week uit met de kop 'nieuw wereldrecord karper', wat natuurlijk feitelijk klopt, alleen gaat het hier om een Siamese karper.

Deze enorme vis is de grootste karperachtige ter wereld en wordt in Aziƫ met name gegeten door veel locale inwoners. Door overbevissing zijn de aantallen Siamese karpers dan ook flink afgenomen, aldus het Wereld Natuur Fonds.

Een Siamese karper kan een gewicht tot 300 kg bereiken bij een lengte van 3 meter, aldus het WNF, dat op zijn website een foto toont van een exemplaar van ruim 100 kg.

RECORD SIAMESE KARPER THAILAND?
Uitgaande van het bovenstaande is het opmerkelijk dat verschillende media, waaronder de Britse Metro en de Times, schrijven dat er in Thailand een nieuw wereldrecord is gevangen op een gewicht van 134lb 7oz, wat niet in de buurt komt van de gewichten die een Siamese karper volgens het WNF kan bereiken.

zwaarste Siamese karper ooit
De Britten Keith Williams en Stuart Gilham met de Siamese karper van 134lb
Een Britse toerist ving het enorme exemplaar van 134lb 7oz tijdens een visvakantie in het bekende Gilhams Fishing Resorts in de plaats Krabi in het zuiden van Thailand. Dit bedrijf biedt vissers een schitterend resort met een water vol met de grootste zoetwatervissen om op te vissen.

In totaal zijn er 48 verschillende vissen in het water, waarvan er 6 soorten gewichten hebben van meer dan 100lb. Daaronder bevinden zich 16 officieel erkende wereldrecords van het IGFA, waaronder het wereldrecord Mekong meerval op 260lb.

Volgens de London Times was het vorige wereldrecord Siamese karper een exemplaar van 114lb. Deze vis zou dus ruim 20lb zwaarder wegen.