Karpervissen op Parc Soubise | Betaalwater Frankrijk

Het Franse betaalwater Parc Soubise ligt aan de Franse westkust op ongeveer 900 kilometer rijden van Utrecht.

Op dit water, dat vlakbij het toeristische Le Puy du Fou ligt, zwemmen karpers van ruim 20 kilo.

Parc Soubise is een Frans privéwater van 27 hectare, dat ligt tussen de plaatsen Vendrennes en Mouchamps. De vrij westelijke ligging is dicht in de buurt van bekende vakantieplaatsen als Le Puy du Foe en La Rochelle.

Eén van de trekpleisters van dit betaalwater is het schitterende kasteel (le château du Parc de Soubise) dat aan het betaalwater ligt.


View Karpervissen in Frankrijk locaties in a larger map

Het betaalwater is van alle gemakken voorzien en kan het hele jaar door bevist worden. In totaal zijn er 20 stekken, die allemaal met de auto bereikt kunnen worden. Ook kan er op één plek een boot te water gelaten worden.

Karpervissen op Parc Soubise
Parc Soubise kent een gemiddelde waterdiepte van 2,5 meter, met een maximale diepte van 4 meter bij de dijk. Volgens de eigenaren gaat het om een zeer rustige omgeving

TARIEVEN EN RESERVEREN
Via de website van Parc Soubise lezen we dat 24 uur karpervissen 20 euro per visser kost, met een oplopend bedraag zonder korting bij meerdere dagen.

Wel is er sprake van een half tarief tot 15 maart aldus de wat onoverzichtelijke (Franse) website.

Een boot kan ter plaatse gehuurd worden voor 10 euro per dag, net als boilies die van de hand gaan voor 7 euro per kilo.

Reserveringen gaan per telefoon of via de website. Het telefoonnummer is 06.07.59.51.99 (David en Christophe gaan over de boekingen).

KARPERBESTAND
Op de website lezen we een verslag van het jaar 2012, toen het nieuwe record voor Parc Soubise werd verbroken met een spiegelkarper van 24,1 kilo. De gemiddelde vangst zou op ongeveer 15 kilo liggen.

Karper op Parc Soubise
Meer en betere informatie treffen we op de Facebook pagina van Parc Soubise, waar we veel foto's van recente vangsten treffen, met inderdaad veel vissen van ruim 15 kilo.

Het record schub staat op 44lb, het record spiegel op 55lb en het graskarperrecord op 56lb. Ook zwemmen er grote steuren met een recordvis van 44lb.

Als laatste post op Facebook zien we dat er deze week nog een mooie spiegel van 19,5 kilo is gevangen. Hou er wel rekening mee dat er jaarlijks een 'vidange' plaatsvindt, ofwel een afvissing. Het water is dan gesloten.

Vlakbij Parc Soubise ligt overigens het betaalwater Etang de la Malonne.