Wereldrecord schubkarper dood gevonden

Wereldrecord schubkarper
Krap drie maanden nadat het wereldrecord schubkarper werd gevangen op ruim 100lb volgt het nieuws dat deze vis dood is gevonden.

De schubkarper van betaalwater La Saussaie was één van de twee vissen die de magische grens passeerde.

Eind april deden wij hier nog verslag van de vangst van een nieuw wereldrecord schubkarper op een gewicht van 100lb 8oz.

De Brit Colin Smith ving de enorme schubkarper op 23 april op het betaalwater Etang de la Saussaie. Het gewicht was net niet zwaar genoeg om het wereldrecord van Roman Hanke, dat sinds vorig jaar op 101lb 4oz staat, te verbreken.

Drie maanden later krijgen wij helaas het bericht dat deze schubkarper dood is gevonden. Voor veel karpervissers komt deze medeling niet als een verrassing, aangezien de karper onder flink wat stress zou lijden.

De wereldrecord vis werd namelijk na 23 april de laatste maanden nog twee keer gevangen en kwam dus in drie maanden tijd drie keer op de kant. Dat zou de karper volgens kenners geen goed hebben gedaan, resulterend in het treurige bericht van deze week.

Het nieuws volgt kort nadat een andere gigantische schubkarper en voormalig wereldrecord Mary dood werd gevonden. Mary, die lange tijd goed was voor het wereldrecord schub, werd in juni dood aangetroffen.