Oost-Europeanen niet welkom op karperwater

In het Verenigd Koninkrijk is ophef ontstaan nadat bij een karperwater een bord is geplaatst dat Oost-Europeanen niet welkom zijn.

De eigenaar van het viswater wordt nu door verschillende kranten uitgemaakt voor racist.
Het grote groene bord werd geplaatst door de grondbezitter waar ook het viswater toe behoord. Volgens hem zijn Oost-Europeanen verantwoordelijk voor de diefstal van minstens 10.000 pond aan karpers.

Uit frustratie dat de politie niets deed tegen de vermeende diefstal besloot de 75-jarige Eddie Whitehead om zelf actie te ondernemen. Hij plaatste een groot bord met de tekst 'No Eastern Europeans'.

De Britse media is verdeeld en speekt soms van racisme en in andere gevallen weer van een begrijpelijke actie.

De locale politie verzocht Whitehead om het bord weer te verwijderen. Als hij daar geen gehoor aan wilde geven zou hij worden aangeklaagd voor racisme. De borden hingen er al vijf maanden voordat de politie in actie kwam na klachten van wandelaars.

De Oost-Europeanen zouden aan het eind van de dag met inschuifbare hengels verschijnen en als laatste weggaan van het viswater met kilo's aan karper in plastic zakken. Volgens de eigenaar van het water heeft hij geen andere keuze dan het plaatsen van de borden om de diefstal tegen te gaan, omdat de politie geen actie zou ondernemen.

Bron: The Daily Mail