Lac Gigantica in Frankrijk | Enorme karper van 92lb gevangen

Karper Lac Gigantica in Frankrijk
Het regent de laatste weken records. Het wereldrecord schub werd na enkele dagen alweer verbroken en staat nu op 92lb.

Ook werd The Giant van Gigantica gevangen op een recordgewicht van 92lb.

Dat november en december uitstekende maanden zijn om in Frankrijk op grote karpers te vissen werd de laatste weken nog maar eens dubbel en dwars bevestigd.

Zo werden er minstens vier karpers gevangen die allemaal minder dan 10lb van het huidige wereldrecord verwijderd zijn. The Scar van Les Graviers, Eric's Common van Rainbow Lake en The Giant van Gigantica.

Helaas gaat het daarbij telkens om dezelfde vissen die inmiddels zo vaak op de kant gekomen zijn dat het nieuwswaardige er wel af is wat ons betreft. Daarom heb ik deze week ook niet gekozen voor een nieuwe headline waarin meldig wordt gemaakt van een nieuw wereldrecord.

Immers werd Eric's Common nog maar een handjevol dagen geleden gevangen door Eric Smith op 91lb het befaamde Rainbow Lake, waar tegenwoordig de beste en vooral de meest bekende karpervissers allemaal proberen een nieuw record op hun naam te krijgen.

Na slechts enkele dagen sneuvelde het kersverse wereldrecord met de vangst van Mary op 91lb 40z.

Deze week was het wederom raak met Eric's Common op 92lb die gevangen werd door Mark Adams, goed voor weer een nieuw wereldrecord schubkarper (zie foto linksboven).

Ook sneuvelde deze week het record van het betaalwater Gigantica, met de vangst van The Giant op 92lb. Deze enorme spiegel werd de laatste jaren nauwelijks gevangen, en kwam dit jaar helemaal nog niet op de kant. Vorig jaar werd de vis nog gevangen op 80lb door de Nederlander Hermen Jonker.

spiegelkarper Lac Gigantica
The Giant nieuw record Gigantica op 92lb
Deze spiegel groeide de laatste jaren extreem hard en wordt door insiders getipt als het mogelijke nieuwe wereldrecord. Twee jaar geleden woog the Giant nog maar net iets meer dan 70lb.

Behalve The Giant zwemt er nog een monsterkarper rond op Gigantica. Slechts twee weken geleden werd namelijk nog het record aangescherpt tot 80lb 8oz. Dit is nu dus verpulverd met The Giant op 92lb.