The Scar van Les Graviers gevangen op 94lb 12oz

De voormalige wereldrecordvis The Scar, die nog steeds de grootste Franse karper ooit is, werd onlangs gevangen op ruim 94lb.

Daarmee is de gehavende spiegel van Les Graviers zijn oude recordgewicht van 99lb tot iets meer dan 4lb genaderd.

The Scar is één van de vissen waar we op www.karpervissenfrankrijk.nl het meest over geschreven hebben de laatste drie jaar. 


Deze karper werd tientallen jaren geleden aan een touw vastgebonden, waarna dit touw vergroeide in de vis.

Nadat de spiegel jaren later werd bevrijd van het touw, volgde een enorme groeispurt tot uiteindelijk een wereldrecordgewicht. Het litteken is nog steeds duidelijk zichtbaar en bezorgde de karper dan ook de bijnaam 'The Scar'.

The Scar van het Franse betaalwater Les Graviers was lange tijd het wereldrecord karper met een gewicht van 99lb.

In 2012 werd dat verbroken met een onverwachte vangst van een Hongaarse spiegel op een gewicht van 101 lb.


The Scar op het wereldrecordgewicht van 99lb in juni 2010
NIEUWE VANGST OP BIJNA 95LB
Nu dus is The Scar wederom gevangen op 94lb 12oz, wat ruim 5lb meer is dan de vangst in september (zie hieronder). De Brit Stephen Fuller was de gelukkige vanger van de recordspiegel op het betaalwater van Luke Moffatt.

Belangrijk aan deze vangst is dat The Scar het recordgewicht van 99lb tot minder dan 5lb genaderd.

Daarmee is het zeker niet uitgesloten dat de spiegel van Les Graviers in de loop van 2013 het oude recordgewicht kan benaderen en allicht overtreffen. Zelfs een nieuw wereldrecordgewicht van meer dan 100lb lijkt dan ook weer tot de mogelijkheden te behoren.

Een Britse visser, JB Alexander van CC Moore, ving The Scar  voor het laatst op 89lb in september 2012.


Na de wereldrecordvangst in 2010 kwam de enorme spiegel de afgelopen jaren nog enkele keren op de kant, met vangsten op onder meer 87lb en 92lb. 

Na de wereldrecordvangst bleef het lang stil, maar druppelen de laatste maanden weer verschillende vangstberichten binnen.