Eric's Common nieuw wereldrecord schubkarper 91lb

Het wereldrecord schubkarper is verbroken met de vangst van Eric's Common op Rainbow Lake.

Zoals verwacht door veel karpervissers is Eric's Common met 91lb nu eindelijk de recordvis.

Eric's Common werd gevangen op het nieuwe wereldrecordgewicht door de karpervisser naar wie de schubkarper in eerste instantie werd vernoemd (Eric Smith, die de schub als één van de eersten wist te vangen op een lichter gewicht, zie foto linksboven).

Al lange tijd was het de verwachting dat deze enorme schubkarper van Rainbow Lake binnen korte tijd het oude wereldrecord schubkarper zou verbreken, zeker na een vangst per ongeluk op 91lb 4oz begin 2012.

Deze vangst ging destijds niet de boeken in als nieuw record. Wel werd Eric's Common met name eind 2011 en dit jaar regelmatig gevangen, vaak op gewichten tegen de 90ll.

Eén van de vangsten waarover wij eerder al eens schreven was die door Ben Cooper op 88lb, toen goed voor een nieuw record schubkarper voor Rainbow Lake. Daarmee was Eric's Common net niet zwaar genoeg voor het wereldrecordgewicht van de Duitse schub Mary.

De laatste keer dat we schreven over Eric's Common was op 25 oktober toen de schubkarper was gevangen op 87lb 12 oz (zie foto hieronder).

Paul Hudson met Eric's Common op 87lb 12oz in oktober 2012
Slecht een paar weken later is dezelfde vis dus gevangen op 91lb, goed voor een nieuw wereldrecord karper.

DUITSE SCHUB MARY NIET LANGER RECORD
Het nieuwe wereldrecord schubkarper van Rainbow Lake betekent dat de Duitse schub Mary eindelijk onttroont is.

Eind oktober hadden wij nog een artikel over Mary, die met 40,2 kg, ofwel ruim 89lb, in juni 2011 voor het laatst werd gevangen door de Duitser Markus Pelzer (zie foto hieronder).

Markus Pelzer met voormalig WR schubkarper Mary op 40,4 kg in 2011
Pelzer vertelde ons toen dat hij de enige visser was die Mary als laatst had gevangen, en wel drie keer op rij. Sinds juni 2011 is er niets meer vernomen van Mary, die heel 2012 nog niet gevangen is.

In het artikel schreven we al dat Mary waarschijnlijk niet lang meer het WR schubkarper zou zijn, en dat Eric's Common, zoals nu dus ook gebeurd is, goed zou zijn voor een nieuw wereldrecordgewicht.

Na de vangst van Eric's Common op 91lb is Rainbow Lake nu goed voor de twee grootste Franse karpers, ofwel het Frans record schubkarper en het voormalige wereldrecord spiegelkarper met 94lb.