Honderdste 50-er voor Martin Locke

De Britse karpervisser Martin Locke, die enkele jaren geleden het wereldrecord karper verbrak, ving onlangs zijn honderste karper van minstens 50lb.

Uiteraard werd ook de laatste spiegelkarper gevangen op het recordwater Rainbow Lake.

Martin Locke is een bekende naam in de karperwereld, vooral nadat hij begin 2010 het toenmalige wereldrecord aanscherpte tot een destijds ongekende 94lb.

Die vis, die bijnamen kreeg als The Steve Briggs Fish en Locke's Lump, ging toen op een ijskoude dag in januari ruim over het vorige wereldrecord van The Scar heen (later was de spiegel van Les Graviers weer goed voor een nieuw wereldrecord op 99lb).

Locke bleef sindsdien elk jaar meerdere keren terugkeren naar Rainbow Lake, waar hij het grootste deel van zijn zware karpers ving. Enkele weken geleden ving hij op het betaalwater in de buurt van Bordeaux zijn honderdste karper van minstens 50lb.

Tijdens een sessie van twee weken wist de eigenaar van Solar Tackle in de eerste week al een spiegel van 58lb te landen, waarmee hij in totaal 100 zwaargewichten op zijn naam heeft.

Het bizarre toeval wil dat juist deze duidelijk herkenbare karper in 2004 zijn allereerste vis was die hij 8 jaar geleden in 2004 op zijn eerste visvakantie op Rainbow Lake ving, toen op 'slechts' 41lb.

Slechts één andere Britse karpervisser ging Locke voor met 100 vissen van minimaal 50lb als we de Britse media mogen geloven. Een paar jaar terug was dat de specimen hunter met de toepasselijke naam Paul Hunt.