Nederlands record karper naar 80lb?

Nieuw NL record karper 80lb
Het Nederlandse record karper zou wederom verbroken zijn, ditmaal met bijna 9lb op een gewicht van 80lb, ofwel 36,3 kg.

Het bizarre is dat het hier zou gaan om de bekende Belgische vis 'The Big One' gaat die rondzwemt op de grens met Nederland.

Nadat vorig jaar eindelijk het ruim 10 jaar oude Nederlandse karperrecord sneuvelde met de vangst van een schubkarper van ruim 71lb, is er volgens verschillende bronnen een jaar later sprake van alweer een nieuw record.

Het interessante is dat het daarbij om een 'Belgische' vis gaat die rondzwemt op een water dat van België naar Nederland loopt.

In 2011 werd deze bekende schubkarper met de bijnaam 'The Big One' nog gevangen op 85lb 4oz, toen goed voor een nieuw Belgisch record karper, dat later weer werd verbroken met de vangst van de Mohikaan op ruim 88lb.

Nu dus is diezelfde Big One gevangen in Nederland op het v-kanaal bij de Nederlands/Belgische grens     op een gewicht van 80lb, waarmee de schubkarper, hoe raar het ook klinkt, nu ook goed kan zijn voor een nieuw Nederlands record karper.

Derek Harrison met The Big One op 80lb, goed voor een Nederlands record
De 56-jarige Britse karpervisser Derek Harrison wist The Big One onlangs eindelijk te vangen op Nederlands grondgebied, nadat hij liefst 8 jaar lang geprobeerd had om één van de bekendste Beneluxvissen te landen.

Tot voor kort werd de enorme schubkarper slechts heel af en toe gevangen in België, nu dus gevolgd door een vangst vlak over de grens in Nederland, als onze informatie klopt natuurlijk

The Big One is vanaf nu dus mogelijk het nieuwe Nederlandse record karper op 80lb, een gewicht dat waarschijnlijk niet snel geëvenaard zal worden met een andere vis.

UPDATE: Steeds meer berichten wijzen erop dat deze vis toch niet op Nederlands grondgebied is gevangen. Vandaar dat we het ook niet meenemen bij de records. Iedereen hartelijk dank voor de ingezonden reacties, met name onze Belgische vrienden Flor en Jordy!