Karpervissen op Etang des Abysses | Betaalwater Frankrijk

Het Franse betaalwater Etang des Abysses is een voormalige zandafgraving met een omvang van 8 hectare.

Een zeer gevarieerd karperbestand staat centraal voor dit pas in 2012 geopende viswater.

Het Etang des Abysses bevindt zich in een schitterende bosrijke omgeving niet ver verwijderd van de Franse hoofdstad Parijs, en daarmee prima bereikbaar vanuit Nederland.

In april 2012 werd het water voor het eerst toegankelijk voor karpervissers. De gevangen vissen schijnen echte vechters te zijn volgens onze Franse vrienden.

Het volledige water dat een zeer wisselende diepte heeft (maximaal 25 meter) is omringt door bomen en heeft 7 zeer ruime stekken die uitstekend onderhouden zijn.

De stekken zijn zo geplaatst dat je niet het idee hebt dat je hetzelfde water ook met andere karpervissers deelt. Elke karpervisser heeft ruim 1 hectare tot zijn beschikking.

BESTAND
Het karperbestand van Etang des Abysses is zeer gevarieerd met een mix van schubkarpers, spiegels, lederkarpers en ook veel volschubs.

Het betaalwater wordt gevoed door een nabijliggende rivier, die bij overstroming in de winter zorgt voor de aanvoer van nieuwe wilde karpers en daarmee elk jaar weer voor nieuwe verrassingen zorgt.

Desondanks wordt er ook regelmatig nieuwe karper uitgezet, het laatst in 2011, toen er 100 vissen van 10 tot 14 kg worden toegevoegd aan het bestand.

Behalve karper zwemmen er ook erg veel roofvissen rond, met naast flinke snoekbaars veel grote snoeken. Wie een dagje wat anders wil proberen kan zich dus lekker uitleven.


Karpervissen in Frankrijk locaties weergeven op een grotere kaart

REGELS EN AANVULLENDE INFORMATIEHet vissen met 3 hengels is toegestaan, en opvallend voor een betaalwater, ook boten en voerboten zijn gewoon toegestaan. Een bewaarzak is daarentegen verboden en gevangen karpers moeten voordat ze teruggezet worden eerst worden gedesinfecteerd.

Op het terrein zijn toiletten en douches aanwezig. Leuk is dat de vissers die aan het eind van het jaar de mooiste karpers hebben gevangen worden beloond door de eigenaar van het betaalwater.

Reserveren kan via de Franse eigenaar rechtstreeks of via de locale hengelsportwinkel in het dorpje Barjouville, waar na betaling de sleutels van het water overhandigd worden. Meer info via de website.

Bekijk hieronder nog een schitterend promofilmpje van Etang des Abysses: