Karpervissen op Saint-Étienne-Cantalès | Openbaar water Frankrijk

Het meer van Saint-Étienne-Cantalès is één van de grootste niet natuurlijke Franse meren.

Het stuwmeer heeft een oppervlakte van bijna 600 hectare en kent een mooi bestand van vooral bijzondere spiegels.

Het stuwmeer van Saint-Étienne-Cantalès ligt aan de Franse rivier de Cère en werd in 1945 onder water gezet, nadat tussen 1939 en 1946 de bouw van de waterkrachtcentrale werd voltooid.

Wie wel eens in de buurt op vakantie is geweest (het meer is ook geliefd bij watersporters en zwemmers) zal bekend zijn met het enorme meer van bijna 600 hectare gelegen in het Centraal Massief.

Het stuwmeer ligt op een hoogte van ruim 500 meter en is bij uitstek geschikt om een familievakantie te combineren met het karpervissen. Vanwege de hoogte kan het in de zomer wel fris worden, dus houdt daar rekening mee!

Rondom Saint-Étienne-Cantalès bevinden zich vele campings en strandjes met speciale zwemgebieden en faciliteiten om te watersporten (waterfietsen etc.).

NACHTVISSEN
Nachtvissen langs het water is op verschillende plekken toegestaan. In totaal zijn er 6 zones, die duidelijk aangegeven zijn en verspreid liggen langs de hele over rondom het meer. Vissen met maximaal 4 hengels is toegestaan, net als het gebruik van een boot, mits er daarvoor een elektrische motor wordt gebruikt. Voor 65 euro heeft u een visvergunning die een jaar geldig is.


View Karpervissen in Frankrijk locaties in a larger map

KARPERBESTAND
Het stuwmeer kent een mooi bestand van karpers met een gemiddeld vangstgewicht van net onder de 20 pond. Opvallend mooi zijn de vele aanwezige spiegelkarpers die een voor de regio kenmerkend schubbenpatroon hebben. De voorbije jaren zijn er vooral veel kleine karpertjes uitgezet die in de toekomst moeten uitgroeien tot nieuwe giganten.

Overal op het meer wordt goed gevangen waarbij het aan te raden is goed te voeren en geen schrik te hebben voor het vissen op grote dieptes verder uit de kant. Langs de rand van het water liggen veel kiezelsteentjes, die een geliefde verzamelplek vormen voor de vele rivierkreeftjes. Deze kunnen storend zijn maar vormen op verdere afstanden meestal geen probleem voor het vissen.