Monstermeerval gevangen in Italiaanse Po

In Italië is een enorme meerval gevangen die dicht in de buurt komt van het wereldrecord.

De monstervis werd op 7 maart gevangen in de rivier de Po en sleurde een bootje ruim 1 kilometer achter zich aan.

Dat je in Italië de grootste meervallen op deze aardbol kunt vangen is onlangs opnieuw bevestigd.

Nadat we hier bijna twee jaar geleden al melding maakten van een nieuw wereldrecord meerval in de Italiaanse Po op ruim 250lb, is er nu weer een monstervis gevangen op een gewicht van 218lb.

De twee Duitse vissers en hun gids van Team Black Cat werden bijna  1,5 kilometer meegesleurd door de meerval voordat deze uiteindelijk geland kon worden. Omgerekend woog de meerval 104 kilo bij een lengte van 242 centimeter.

In totaal werd de boot een uur lang voortgetrokken door de meerval die volgens de gids het beste gevecht leverde die hij ooit had meegemaakt voor op de Po. Op diezelfde dag vingen de Duitsers ook nog een meerval van 99 kilo met een lengte van 241 centimeter.

Stefan SeuB en zijn vismaat met de meerval van 104 kilo (bron: Black Cat)
EBRO EN PO RECORDRIVIEREN MEERVAL
In tegenstelling tot hetgeen veel mensen denken is het dan ook niet de populaire Ebro in Spanje waar de allergrootste meervallen rondzwemmen. Wel ontlopen de Ebro en de Po elkaar nauwelijks.

Zo werd er in 2009 nog een wereldrecord gevangen in de Ebro op een gewicht van ruim 246lb nabij de bekende visplaats Mequinenza.

In 2010 werd het huidige wereldrecord meerval gevangen op precies dezelfde Po waar nu dit monster werd geland.

Lees hier het verhaal van de wereldrecordvis in de Italiaanse Po en bekijk hier de vangstlocatie Mantova op de plattegrond van Italië.