Grootste geelvintonijn ooit gevangen

Nadat er niet lang geleden al sprake was van een nieuw wereldrecord blauwvintonijn, is nu ook het geelvin record gesneuveld.

In Mexico werd de tot dusverre zwaarste tonijn ooit met de hengel gevangen aan de kant gehaald.

Alhoewel de yellowfin tonijn met 427,9 pond de zwaarste ooit met de hengel gevangen tonijn is, geldt het volgens de berichtgeving niet als officieel record.

De vanger zou namelijk assistentie hebben gehad van één van de bemanningsleden aan boord van de boot waarmee vanuit het Mexicaanse Puerto Vallarta op zee gevist werd.

Voor de IGFA, de International Game Fish Association, is het daarom een zogenaamde 'assisted catch' en geldt deze niet als officieel record, ook al is er nooit een grotere geelvin tonijn gevangen met een hengel.

Het bizarre is dat de vissers nooit verwacht hadden dat de tonijn meer dan 400 pond zou wegen, en daarom een handje toestaken bij het binnenhalen van de loodzware vis.

wereldrecord geelvintonijn niet erkend
SNELLE NIEUWE RECORDS
Het was slechts twee jaar geleden dat een Amerikaan met een tonijn van 405 pond het nieuwe wereldrecord neerzette. Daarvoor stond het wereldrecord geelvin al sinds 1977 op 388 pond.

Eind maart sneuvelde ook al het wereldrecord blauwvintonijn met een enorme vis van 738lb, flink zwaarder dus nog dan de geelvin.