Karpervissen op Etang Marco | Betaalwater Frankrijk

Het betaalwater Etang Marco ligt in het noordoosten van Frankrijk nabij de plaats Metz naast de rivier de Moezel.

De voormalige zandafgraving kent een mooi karperbestand met vissen van ruim 20 kg.

Etang Marco ligt enkele kilometers ten zuiden van de vrij grote Franse plaats Metz, waar iedereen ongetwijfeld al eens met de auto langs is gekomen op weg naar het zonnige zuiden.  

Het betaalwater is met name ideaal voor wie een weekendje net over de grens wil karperen op een rustige plek (los van de goederentreinen die af en toe langskomen :P).

Het betaalwater is met 5,5 hectare relatief klein en bestaat uit in totaal vijf eilandjes, waarvan er vanaf één gevist kan worden. De omgeving is prachtig en ligt midden in de natuur, omgeven door bomen en bos.

Het water is ruim 50 jaar gebruikt als afgraving, en wordt sinds 2010 gebruikt als betaalwater, gerund door een Franse familie. De diepte van het water varieert van 1 tot 4 meter en dankzij de in 2010 geïntroduceerde graskarpers is Etang Marco vrij van wier en algen.


View Karpervissen in Frankrijk locaties in a larger map

STEKKEN EN BESTAND
In totaal zijn er 6 stekken beschikbaar en is er nog een extra stek op het grootste eiland. Dit eiland kan per boot benaderd worden, die bij reservering inbegrepen is. De stekken 1 t/m 6 liggen gelijk verspreid rondom het meer.

Het karperbestand bestaat uit ongeveer 250 vissen, waarvan er 150 minstens 10 kg wegen, mede dankzij enkele uitzettingen. Momenteel zouden er een twintigtal karpers van 15 kg of meer rondzwemmen en zijn er 3 karpers van minstens 20 kg.

Het bestand wordt aangevuld met steuren tot 40 kg en één graskarper van liefst 25 kg.

Eén van de grote graskarpers van Etang Marco

PRIJZEN EN REGELS
Per visser mag er met maximaal vier hengels gevist worden, waarbij 3 hengels goedkoper zijn dan vier. Voerboten zijn toegestaan en elke visser krijgt een stuk water toegewezen waarbinnen hij moet vissen. Bijvoeren is toegestaan, maar moet wel binnen de perken blijven.

Het is goed mogelijk om een weekend te vissen op Etang Marco, dat schaduwplekken biedt bij alle stekken. Voor één karpervisser kost een weekend met 3 hengels €60, wat heel redelijk is. Twee karpervissers met allebei twee hengels betalen samen €80.

Ook kunnen barbecues en stretchers gehuurd worden, net als veel andere visbenodigdheden. Een bbq kost slechts 2 euro voor een heel weekend, een bedchair heb je al voor €5.

Voor reserveringen kun je terecht (in het Frans!) via 06-49-80-00-66 of middels email: etang.marco@gmail.com. Kijk voor meer info op de website: http://www.peche-carpe.eu/