Karpervissen op Etang de la Malonne | Betaalwater Frankrijk

Het Franse betaalwater Etang de la Malonne ligt in een natuurgebied dat al honderden jaren bestaat.

Dankzij de prachtige rustige omgeving is dit één van de weinige betaalwateren die aanvoelt als een openbaar water.

Het Domaine de la Malonne is een prachtig rustig betaalwater van 6 hectare groot gelegen in de Vendée, vlakbij het dorpje Herbiers.

Het meer bestaat al ruim 300 jaar en bestaat uit eilandjes en veel waterlelievelden. Wie gevist heeft op la Malonne heeft het idee zich in de complete wildernes te bevinden, afgesloten van de buitenwereld. Het voelt dan ook zeker niet aan als een 'echt' betaalwater.

In totaal zijn er 7 stekken, waarvan er twee zich voor een stenen huisje in een wat meer open landschap bevinden. De overige 5 stekken zijn verscholen tussen de bomen. Het water kent een diepte die wisselt van 1 meter tot maximaal 2 meter diep.

KARPERBESTAND
Domaine de la Malonne kent een zeer goede karperstand met een gemiddeld vangstgewicht van 12 kg, waaronder enkele zwaargewichten van ruim 20 kg, met een topgewicht van 23 kg. Ook zwemmen er een aantal grote graskarpers en steuren rond tot 20 kg.

Het karperbestand bestaat hoofdzakelijk uit spiegels, aangevuld met een paar mooie schubkarpers en prachtige volschub spiegels.


View Karpervissen in Frankrijk locaties in a larger map

REGELS EN TARIEVEN

Het betaalwater wordt gerund door een Fransman. Nachtvissen is uiteraard toegestaan met maximaal 4 hengels per visser. Een stek kan gereserveerd worden vanaf 24 uur tot één week.

Boten en voerboten zijn verboden en bewaarzakken worden alleen toegestaan voor het bewaren van de grootste karpers in de nacht, die dan vervolgens na de foto bij zonsopgang weer vrijgelaten moeten worden.

Het tarief verschilt per stek en per tijdsduur. 24 uur karpervissen kost voor 5 van de zeven stekken 20 euro, terwijl 120 uur vissen uitkomt op €85.

Reserveren kan van maandag t/m zaterdag van 8 uur 's ochtends tot 8 uur 's avonds. Wie op zoek is naar rust en een schitterende natuurlijke omgeving kan prima terecht op Domaine la Malonne.

Wie wil reserveren kan contact opnemen met de eigenaar Ludovic Gaborieau via telefoonnummer 06 09 60 73 50 (via http://www.peche-carpe-malonne.fr/)