Wereldrecord karper The Scar gevangen op 92lb


Het huidige wereldrecord karper The Scar van het betaalwater Les Graviers in Frankrijk is vorige maand weer gevangen.

Met een huidig gewicht van 92lb kruipt de spiegel weer langzaam richting de magische 100lb grens.


De Brit Mark Ryder, die zelf eigenaar is van een betaalwater in Engeland, ving in november The Scar op een gewicht van 92lb (zie foto hierboven, via The Northampton Chronicle).

Tijdens een sessie van een week op betaalwater Les Graviers in de buurt van Dijon in Frankrijk ving hij verder nog een spiegel van ruim 57lb, vier karpers van ruim 40lb en een dikke dertiger.

Ook werd er een zeer grote karper verspeeld toen de lijn brak nadat deze over een hard obstakel schuurde. Volgens Ryder betrof het hier waarschijnlijk één van de andere grote vissen met een geschat gewicht van 80lb. Na een dril van 35 minuten knapte de lijn.

De twee vismaten van Ryder waren ook succesvol met een karper van 63lb en drie vissen van ruim 50lb.

NIEUW WERELDRECORD IN 2012?
Eerder dit jaar werd The Scar al gevangen op 90lb en in september voor het laatst nog op 87lb. Het wereldrecordgewicht van 99lb werd bereikt in de paaitijd, waardoor het gewicht dankzij het kuit flink hoger uitviel. 

Als we bedenken dat precies twee jaar geleden The Scar nog werd gevangen op ruim 80lb (nu dus ruim 90lb), bestaat de kans dat er volgend jaar een nieuw wereldrecord volgt op 100lb+, wanneer het huidige gewicht flink hoger uitvalt in de paaitijd.

De afgelopen jaren werd het wereldrecord verbroken in de periode eind mei/begin juni, dus reken volgend jaar rond die tijd op een nieuwe aankondiging :P.

HELEMAAL VOLGEBOEKT EN ALLEEN GROEPEN
Voor wie ook een poging wil wagen om de wereldrecordvis te vangen is het veel geduld hebben, want het hele seizoen 2012 is inmiddels volgeboekt. Slechts één dag in het jaar kan er gedurende twee uur gereserveerd worden.

Daarbij kun je alleen terecht op Les Graviers wanneer je het hele meer exclusief afhuurt met een groep van maximaal 4 karpervissers. In je ééntje afreizen naar Dijon is dus geen optie, ook niet wanneer je geld teveel hebt (“we do not take single anglers or part groups”).

De eerstvolgende mogelijkheid om te boeken is op 1 oktober 2012, wanneer er een plekje gereserveerd kan worden voor 2013. Wie niet kan wachten kan zich opgeven voor de annuleringslijst, waar met heel veel geluk een plek vrijkomt wanneer een reservering niet bevestigd is. Echter is die kans voor 2012 nu al zo goed als zeker verkeken.

Zelf krijgen wij helaas geen reactie op onze vragen over Les Graviers. Wie meer informatie heeft en/of er wel eens geweest is mag dat natuurlijk hieronder vermelden!