Nieuw record schubkarper Rainbow Lake 88lb

Vorige week schreven we al over het grote aantal 80-ers dat gevangen werd op Rainbow Lake, waaronder een nieuw record schubkarper op 88lb.

Daarmee wordt het huidige wereldrecord schubkarper van ruim 89lb wel heel dicht genaderd.

Het nieuwe record schubkarper werd gevangen door Ben Cooper, die de bekende schubkarper Eric's Common wist te landen op een recordgewicht van 88lb.

Daarmee krijgt de eindeloze reeks van enorme vissen op Rainbow Lake een vervolg.

Van één van de vele Belgische bezoekers van onze website kregen we bevestiging van de vangst van Eric's Common op 88lb, inclusief de foto van de recordschub (wederom dank Kris!).Zelf verbleef onze Belgische vriend onlangs ook 10 dagen op Rainbow Lake, waar hij samen met zijn vismaat in totaal 20 karpers ving, waaronder 9 vissen van meer dan 20 kg, met een karper van 31,2 kg als zwaarste vis. Zes karpers wogen zelfs meer dan 25kg.

WERELDRECORD SCHUBKARPER
Met de vangst van Eric's Common op 88lb is er weer een karper die in aanmerking komt voor het wereldrecord, dat nog altijd in handen is van de Duitser Markus Pelzer.

Pelzer wees ons deze week zelf nog per mail op de vangst van Mary op ruim 89lb (40,4 kg) in juni van dit jaar, waardoor het huidige wereldrecord nog steeds ruim 1lb hoger ligt dan de grootste Rainbow schub.Echter is dat natuurlijk een te verwaarlozen verschil dat de komende tijd met gemak door verschillende grote vissen kan worden verbroken.

Behalve een aantal zeer zware schubkarpers op Rainbow Lake, is er ook nog altijd The Generals Mate van Les Teillatts.

Ook valt natuurlijk niet uit te sluiten dat de Duitse recordkarper Mary net als deze zomer (zie foto hierboven) op een nog zwaarder gewicht gevangen zal gaan worden.

Wij houden het in ieder geval scherp in de gaten.