Indrukwekkende vangsten Rainbow Lake

Een groot aantal zeer indrukwekkende karpers zijn de afgelopen weken gevangen op Rainbow Lake.

De spiegel 'Ken Dodd fish' werd binnengehaald op 87lb 8oz en de schubkarper Eric's Common op een nieuw recordgewicht van 88lb.

Het is bekend dat er op Rainbow Lake vele enorme karpers rondzwemmen, zowel spiegelkarpers als schubkarpers.

De afgelopen maanden kwamen er dan ook meerdere vangstberichten binnen van enorme Rainbow karpers, waarvan het behalve de spiegelkarper met de bijnaam Ken Dodd fish telkens om schubkarpers ging van 80lb+. 

Stuk voor stuk komen deze vissen in aanmerking voor het wereldrecord schubkarper (zie hieronder).

KENN DODD FISH
Een van de grootste spiegels op Rainbow Lake is de Ken Dodd fish. Zeer recent werd deze karper gevangen door de Brit Dean Wood op een gewicht van 87lb 8oz. Tijdens zijn verblijf op het vermaarde Rainbow Lake vlakbij Bordeaux in zuidwest Frankrijk ving Wood in totaal acht karpers en werd zijn persoonlijk record van 49lb verpulverd met de enorme spiegelkarper.

Ook deze zomer werd de Ken Dodd fish nog twee keer kort na elkaar gevangen op ongeveer 81lb.

Ongeveer een jaar geleden schreven wij hier ook over de Ken Dodd fish die toen op nagenoeg hetzelfde gewicht werd gevangen (87lb 5oz).

SERIE ENORME SCHUBKARPERS
Daarmee houdt het echter niet op. Het zijn juist de vele enorme schubkarpers die de voorbije weken zijn gevangen die de meeste aandacht trekken. 

De grootste karper van Rainbow is het voormalig wereldrecord, een spiegel die werd geland op 94lb. Behalve deze spiegel en de Ken Dodd fish, zijn het momenteel vooral een aantal reusachtige schubkarpers die de grootste gewichttoename laten zien.

Zo werden er in enkele weken tijd minstens vier schubkarpers van 80lb of zwaarder gevangen. Deze vissen komen stuk voor stuk in aanmerking voor het huidige wereldrecord schubkarper, dat via de Duitse Mary van Markus Pelzer nog altijd op ruim 88lb staat. 

De zwaarste Rainbow schubkarper werd in januari gevangen op 84lb (door Martin Locke, die ook al het record spiegel met de voormalige wereldrecordvis die hij in januari 2010 op 94lb ving in handen heeft), en volgens verschillende karpervissers zou er inmiddels ook al een keer een schub van 88lb op de kant zijn gekomen, waarvan helaas geen bevestiging is.

UPDATE 23/12:
Inmiddels hebben we bevestiging van de vangst van Eric's Common op 88lb, zoals hierboven al reeds vermeld. Dat betekent dat het record schubkarper (was 84lb) ruim verbroken is, en dat er dus een schubkarper op Rainbow Lake rondzwemt die het wereldrecord schub tot minder dan 1 lb genaderd is!


Meer info volgt.....

Het was Tom Duncan-Dunlop die tijdens een sessie van twee weken op Rainbow Lake in november zelfs twee schubkarpers van meer dan 80lb ving. Echter was het zijn vismaat die één van de twee vissen binnenhaalde net op het moment dat DD onderweg was naar de douchekabine. 

Helemaal zelf wist hij op 17 november een schitterende schub van 82lb 10oz te landen, waarvan een prachtig filmpje op Youtube staat (zie hieronder).


Een andere 80-er werd niet lang geleden gevangen door Jason Green, die de schubkarper met de bijnaam 'Eric's Common' op een gewicht van 83lb 4oz, en daarmee dus slechts 5lb verwijderd van het WR schubkarper van Pelzer.

Bekijk hieronder het filmpje van de vangst van Green's enorme schub op Rainbow.


Lees hier alles over Rainbow Lake.