Chelsea-voetballer wil karpermeer aanleggen

De bekende profvoetballer John Terry van Chelsea kwam deze week in het nieuws toen bekend werd dat hij naast zijn huis een karpermeer wil aanleggen.

Veel buurtbewoners maken bezwaar tegen het ambitieuze plan van de visfanaat.

Afgelopen week berichtte de Engelse krant The Daily Mirror over buurtbewoners die niet blij zijn met het plan van de 31-jarige Terry om op zijn privé terrein van omgerekend bijna 3 hectare een eigen vismeer aan te leggen.

 De voetballer van Chelsea bezit een landgoed met daarop een huis met een geschatte waarde van 10 miljoen pond in het Britse Oxshott. De buurtbewoners van Terry zijn bang dat het viswater de huidige groene omgeving van het beschermde landgoed schade zal toebrengen.

Volgend jaar zal de gemeente beslissen of Terry, die al jaren fanatiek karpervisser is, toestemming krijgt voor zijn vismeer. Tegenover The Daily Mirror laat Terry weten al van jongs af aan te vissen, en zijn spaarzame vrije tijd het liefst aan de waterkant door te brengen.

Zijn grootste karper tot nu toe is 28lb, een record dat hij normaal gesproken makkelijk moet kunnen verbeteren. Veel Engelse profvoetballers staan bekend als fanatiek karpervissers.

Deze zomer schreven we nog over de excentrieke profvoetballer Lee Bowyer die op het vermaarde Rainbow Lake in Zuid-Frankrijk enkele grote schubkarpers wist te vangen.