Grootste Engelse karper gevangen op 60lb

Begin november is de grootste levende Britse karper gevangen op een gewicht van 60lb.

De spiegelkarper met de bijnaam Big Girl werd gevangen op een betaalwater.

De Engelse karpervisser Rob Marsh ving de grootste Britse karper op een gewicht van 60lb 6oz op het zogenaamde North Lake van betaalwater Elphicks Fisheries in Kent.

De enorme spiegel met de bijnaam Big Girl werd om half zeven 's ochtends gevangen op de derde dag van betaalwater, dat per dag geboekt kan worden. Na een dril van een kwartier lag de momenteel grootste Engelse spiegel op de kant.

 De voorbije jaren werden veel legendarische Engelse karpers dood gevonden, waaronder bekende vissen als Two Tone (huidig Engels karperrecord met ruim 67lb 14oz) en Benson.

BIG GIRL
Veel karpervissers vissen actief op Big Girl, die momenteel met afstand de zwaarste Engelse karper is, en het dichtst bij het Britse record van Two Tone komt.


Het opmerkelijke aan Big Girl is dat deze karper geen kuit schiet, waardoor het gewicht stabiel blijft. Volgens kenners zwemmen er een aantal 50ers rond in Engeland, maar is Big Girl momenteel met afstand de grootste karper, en de enige vis van meer dan 60lb.

 De verwachting is dat de spiegelkarper met gemak het Engelse karperrecord van Two Tone kan verbreken, waarvoor nog een gewichtstoename van 7lb nodig is.

Vorige maand werd Big Girl nog gevangen op ruim 57lb.