Recordkarper goed voor prijs 250.000 dollar

Het is wel oud nieuws, maar zeker de moeite waard om te vermelden.

In 2006 won een jonge Amerikaanse karpervisser liefst 250.000 dollar met een nieuw karperrecord voor de staat Texas.

Over het algemeen komen Amerikanen alleen maar slecht in het nieuws als het om karpers gaat. Of de karpers worden middels het barbaarse bowfishing op de kant gehaald, of de als plaag beschouwde karpers worden massaal uit het water gevist.

Toch zijn er ook nog echte karpervissers in de VS. Zo wordt er in de staat Texas elk jaar de Texas Carp Challenge gehouden, door de Amerikanen zelf omgetoverd tot Carp Angling World Championship, die gehouden wordt op de St Lawrence rivier.

De winnaars van het jaarlijkse evenement kunnen ruim $25.000 aan prijzengeld binnenslepen. De editie van 2011 zal zo goed als zeker gewonnen worden door iemand met zeer goede herinneringen aan het evenement.

MEGAPRIJS VOOR RECORDKARPER
Volgens het laatste nieuws was het de Amerikaan Al St. Cyr die met zijn vismaat ruim aan de leiding ging in de wedstrijd waaraan dit jaar 150 karpervissers uit de hele wereld deelnemen.

Diezelfde St. Cyr was in 2006 op 23-jarige leeftijd de gelukkige winnaar van een ongekend hoog geldbedrag van 250.000 dollar. Deze prijs was uitgeloofd voor de visser die een nieuw karperrecord voor de staat Texas zou vangen. Dat gebeurde met een karper van ruim 43 pond.

In een recent interview geeft de inmiddels 29-jarige karpervisser aan dat hij al het prijzengeld binnen een jaar had uitgegeven aan wijn, vrouwen en vistrips naar exotische oorden in het buitenland.

Lees hier het fantastische verhaal en kijk hier voor meer info over karpervissen in Texas.