Karpervissen op Lac de Marciac | Openbaar water Frankrijk

lac de marciacHet 30 hectare grote openbare water Lac de Marciac ligt in het uiterste zuiden van Frankrijk, niet ver van de Pyreneëen.

Het relatief makkelijke water herbergt karpers tot ruim 40 pond.


Het Lac de Marciac is een groot openbaar water dat prima geschikt is voor de vakantie vierende karpervisser. Ideaal is de rondom aangelegde weg, waardoor het hele meer van 30 hectare prima per auto bereikbaar is.

De karperstekken bevinden zich tussen de bomen die rondom het water staan, en zijn soms zo smal dat er nauwelijks een tent geplaatst kan worden. Verder wordt het meer gekenmerkt door twee lange stijgers in het water die gebruikt kunnen worden bij het voeren en zijn er voor de familieman rondom picknick tafels.

Het water is gemiddeld zo'n 2,5 meter diep met een maximum van 3 meter. Aan de rand van het meer zijn meerdere grindbedden die het water inlopen.

REGELS EN INFO
Het meer van Marciac is in handen van de gemeente, maar het visrecht wordt uitgeoefend door de visfederatie van het departement Gers, waarin het meer gelegen is. Uiteraard is een vergunning hier verplicht.

Interessant aan het Lac de Marciac is dat nachtvissen het hele jaar door is toegestaan. Het gebruik van een boot is daarentegen verboden, maar voor het voeren kunnen de twee lange stijgers eventueel gebruikt worden.


Karpervissen in Frankrijk locaties weergeven op een grotere kaart

Eveneens aan het meer ligt een vakantiepark van Pierre et Vacances, inclusief strand, zwembad etc (zoom hiervoor in op bovenstaande kaart). Wie slim reserveert heeft een huisje aan het water.

Vlakbij Lac de Marciac liggen de openbare wateren Lac de Gubinelli en Lac de L'Uby.

BESTAND KARPER
Het karperbestand van Lac de Marciac bestaat voor het grootste deel uit vissen tussen 8 en 15 kilo, met enkele karpers tot 20 kg. De beste stekken bevinden zich volgens de locale kenners die wij raadpleegden nabij de opvallende gele boeien die in het water drijven.

Stuur ons een mailtje voor meer informatie over Lac de Marciac.