Karpervissen op Etang de la Poitevinière | Betaalwater Frankrijk

etang de poiteviereHet Franse betaalwater Etang de la Poitevinière ligt in het westen van Frankrijk nabij de plaats Nantes.

Dit 78 hectare grote karperwater is een oase van rust, gelegen tussen de bossen en voorzien van alle gemakken.
Het schitterende Poitevinière, wat zelf ook een dorp is, ligt nabij het redelijk grote plaatje Riallé, waar je terecht kunt voor alle noodzakelijke boodschappen en andere benodigdheden.

Het langgerekte betaalwater van liefst 78 hectare is voor het grootste deel zo'n 400 meter breed. Middenin het meer bevindt zich een eilandje, terwijl Etang de la Poitevinière zich geheel tussen de bossen bevindt.

STEKKEN EN INFO
In totaal zijn er 30 stekken, wat gezien de enorme oppervlakte niet overdreven veel is. Aan de zuidkant bevinden zich stekken 0 t/m 19, terwijl aan de noordkant van het water stukken 20 t/m 27 liggen. Daarvan liggen drie stekken op een half eiland, terwijl op het eiland zelf twee stekken zijn (klik op onderstaand plaatje voor grotere afbeelding). De gemiddelde diepte van het water is 2,5 meter.


Elke stek is voorzien van een houten steiger in het water en is zeer ruim en keurig netjes onderhouden, inclusief speciale vuilnisbak voor de verschillende soorten afval.

Nachtvissen is toegestaan en elke visser mag vier hengels tegelijk gebruiken. Voerboten, gewone boten etc zijn streng verboden en er kan dus alleen vanaf de kant worden gevist. Een bewaarzak is dan wel weer toegestaan in de nacht om de mooiste vissen te kunnen fotograferen bij daglicht.

KARPERBESTAND POITEVINIÈRE
Het karperbestand is prima met een gemiddeld gewicht van 14 kg, en veel karpers van 15 kg of meer, met uitschieters van ruim boven de grens van 20 kg.

De grootste spiegelkarper die momenteel rondzwemt op Etang de la Poitevinière is voor het laatst gevangen op 32,4 kg. De grootste schubkarper weegt 26 kg. Interessant detail is dat er verder veel volschubkarpers en andere schitterende exemplaren rondzwemmen. Bekijk hier de plattegrond van Frankrijk met de exacte locatie van dit karperwater.


Karpervissen in Frankrijk locaties weergeven op een grotere kaart

Overigens is het meer in 2010 helemaal leeggehaald met netten, waarbij alle brasems zijn verwijderd.

RESERVEREN
Reserveren voor dit betaalwater kan rechtstreeks via de Franse eigenaar, en is mogelijk vanaf 1 dag. Lees hier meer over de karper records in Frankrijk.