Benelux record karper verpulverd met De Mohikaan op 40 kg

In België is deze maand wederom het Benelux record karper gesneuveld met nog maar weer eens een keer De Mohikaan, ditmaal op een recordgewicht van 40 kg, ofwel ruim 88lb.

De Belg Kurt van Cauwenbergh was de gelukkige vanger van deze schitterende spiegelkarper.

Reeds twee keer eerder schreven wij hier over de Mohikaan, een prachtige monsterspiegel die op een zeer dunbevolkt karperwater in België rondzwemt.

Eerst was het in 2009 Mark Pansar die De Mohikaan ving op een destijds Belgisch recordgewicht van omgerekend 82lb (37,2 kg).

In mei 2011 was het de beurt aan Bart Voeten die dezelfde vis op een iets zwaarder gewicht van 82lb 5oz (37,45 kg) wist te verschalken.

BENELUX RECORD VERPULVERD
Enkele weken geleden werd dit record verpulverd met een nieuwe vangst van De Mohikaan op exact 40 kg, ofwel 88lb 2oz. De gelukkige vanger ditmaal was de Belg Kurt van Cauwenbergh die halverwege oktober 's ochtends vroeg de schitterende spiegel op een nieuw Beneluxrecordgewicht ving.

Kurt is teamlid van Exclusive Baits en het nieuwe Belgische karpertijdschrift Monkey Climber Magazine zal in het allereerste nummer dat in december verschijnt uitgebreid verslag doen van de nieuwe vangst van De Mohikaan.

Opvallend is de snelle gewichtstoename van De Mohikaan, die in een half jaar tijd ruim 2,5 kg zwaarder is geworden. Met de huidige 88lb nadert de spiegel van het moeilijk te bevissen en gesloten water in rap tempo de grens van 90 lb, en valt niet uit te sluiten dat het wereldrecord ooit verbroken kan worden door De Mohikaan.