Wereldrecord karper The Scar toch weer gevangen op 87lb

Het huidige wereldrecord karper The Scar is kort geleden toch weer gevangen, ditmaal op een flink lager gewicht van 87lb.

Daarmee is er eindelijk weer nieuws over de enorme spiegel van Les Graviers.

Sinds de vangst van het huidige wereldrecord karper vorig jaar op een gewicht van 99lb op Les Graviers in Frankijk was het lang stil omtrent de megaspiegel The Scar.

Toch blijkt de recordvis nog te leven, aangezien The Scar kort geleden werd gevangen door de Engelse karpervisser Terry Elwood op een gewicht van 87lb.

Tijdens zijn visvakantie van een week aan het bekende betaalwater in de buurt van Dijon in Frankrijk ving Elwood zes karpers. Behalve The Scar wist hij ook spiegelkarpers van 64lb en 56lb te verschalken.

NOG EEN KEER GEVANGEN
Na de vangst op 99lb door Ambrose Smith in juni 2010 bleef het lang stil rondom The Scar. Toch blijkt de spiegel in november 2011 ook nog een keer gevangen op een gewicht van 94lb, zo hebben wij uit betrouwbare bronnen vernomen.

Als The Scar, die vorig jaar extra zwaar was vanwege de paaitijd, nog meer gewicht verliest, zal een andere karper binnenkort de titel van zwaarste vis op Les Graviers overnemen. Er zwemt namelijk nog een spiegel rond met de bijnaam the Brown Fish, die kort geleden nog werd gevangen op een gewicht van ruim 84lb.