Nieuw record schubkarper Lac de St. Cassien

Onlangs is er een nieuw record schubkarper gevangen op het befaamde Lac de Saint-Cassien in het schitterende warme zuiden van Frankrijk.

Een 60-jarige Brit ving de zwaarste Cassien schub ooit op 68lb.

Eerder schreven we reeds meerdere malen over het schitterende Lac de Saint Cassien in Zuid-Frankrijk, vlak aan de schitterende Côte d'Azur.

De Engelsman Paul Roberts ving hier deze zomer een schubkarper van liefst 68lb, goed voor een nieuw record voor het enorme openbare water.

Overigens is ook de bekendste karper van Cassien, de spiegel Bernadette, weer een aantal keer gevangen.

Cassien is met name in de zomerperiode uitstekend geschikt voor een gecombineerde vis- en 'regular' vakantie, aangezien de waterkwaliteit uitstekend is en het zeer goed toeven is op of langs het water, al dan niet met het hele gezin.

WATERSTAND OP ZEER LAAG NIVEAU
Momenteel is het waterniveau op Cassien extreem laag (zie foto hieronder), tot groot ongenoegen van de vele restaurants en andere ondernemers, waaronder verhuurders van waterfietsen.

Cassien wordt beheerd door de Franse staat en energiemaatschappij EDF. In de jaren '60 werd het enorme water gecreëerd als drinkwater reservebron en voor de opwekking van electriciteit.


Nu blijkt dus dat EDF het waterpeil flink heeft laten zakken in verband met werkzaamheden, waarvoor een lager waterpeil vereist zou zijn in verband met de veiligheid van de werknemers. De werkzaamheden stonden gepland voor eind augustus. Ruim daarvoor was het waterpeil al minstens 1,30 meter lager en de locale ondernemers zijn daar dus niet blij mee. Voor de karpervissers lijkt het weinig uit te maken gezien de recente nieuwe recordvangst.

Lees hier alles over St. Cassien.