Record schubkarper Frankrijk op La Saussaie nu 88lb

Ruim een jaar nadat er een monsterlijk grote schubkarper werd gevangen op Etang La Saussaie is dit Franse record karper opnieuw aangescherpt met dezelfde vis, nu op 88lb.

De vangst was net niet groot genoeg voor een nieuw wereldrecord.


Eind juni 2010 maakten wij hier nog melding van het nieuwe Franse record schubkarper dat toen net was gevangen op het betaalwater Etang La Saussaie op een gewicht van 84lb.

Enkele weken geleden is deze recordkarper opnieuw gevangen door de Brit Damian Clarke van Korda, nu op een nieuw record gewicht van 88lb, wat net niet genoeg is voor een nieuw wereldrecord schubkarper.

frans record karper saussaie
Het wereldrecord schubkarper werd in oktober 2010 nog gevangen in Duitsland door de specimen visser Markus Pelzer, die de welbekende schub Mary ving op 88lb 7oz, wat nu dus net genoeg blijkt voor het behouden van de wereldrecordstatus.

STILTE RONDOM WERELDRECORDVIS LES GRAVIERS
Het wereldrecord karper, een spiegel, staat nog steeds op 99lb, gevangen in juni 2010 op het betaalwater Les Graviers door Ambrose Smith. Overigens is het sindsdien zeer stil gebleven rondom The Scar, waarvan het nog maar de vraag is of deze nog steeds rondzwemt op Les Graviers.

Immers werd deze monstervis de afgelopen jaren telkens meerdere malen gevangen op verschillende gewichten en is er nu al ruim een jaar lang geen enkele vangst meer geregistreerd, afgaande op onder meer de site van Luke Moffatt.

Lees hier meer over het ruim 10 hectare grote betaalwater La Saussaie in Noord-Frankrijk.