Duitsers winnen World Carp Classic 2011

Met een totaalgewicht van 377,6 kg heeft een Duits team de WCC 2011 gewonnen.

Dit jaar sneuvelden veel records, met onder meer twintig gevangen karpers van meer dan 40 pond op het Lac de Madine.

Net als de laatste vier jaar werd ook de editie van de World Carp Classic 2011 gehouden op het enorme openbare water Lac de Madine in Frankrijk.

Dit jaar werd de WCC gewonnen door de Duitsers Jens Gassen en Thomas Muller met een totaalgewicht van 377,6 kg, waaronder de één na zwaarste karper van 21,5 kg, die na diskwalificatie van de vangers van de zwaarste karper toch goed was voor de 'zwaarste vis' prijs.

Op de tweede plaats eindige een Engels team, gevolgd door twee Roemenen op plek drie, die liefst vijf karpers van meer dan 20 kilo vingen. De concurrentie volgde echter op ruime afstand (1. 832 lb 2. 273 lb 3. 226 lb).

RECORDS VERBROKEN
Int totaal werden er twintig karpers van meer dan 40 pond gevangen, wat goed is voor een nieuw WCC record. In eerste instantie werd de zwaarste karper gevangen door een team uit Roemenië, dat de hele WCC op de eerste plaats stond qua totaal vangstgewicht.

Echter werden de twee Roemenen later gediskwalificeerd vanwege het overtreden van een aantal regels tijdens het evenement (waarmee een flink prijzengeld verdiend kan worden...).


Hierdoor werd de één na zwaarste karper van de uiteindelijke winnaars gekroond tot zwaarste vis (spiegelkarper) met een gewicht van 21,5 kg. Behalve een record aantal grote vissen werd ook het record wat betreft totaalgewicht (832lb) verbroken door het Duitse team, dat vier karpers van ruim 20kg ving.

In totaal deden 260 karpervissers uit 27 verschillende landen mee aan het jaarlijks terugkerende visevenement. De winnaars gingen naar huis met een geldprijs van 10.000 Britse ponden.

Het gemiddelde gewicht van de in totaal 123 gevangen karpers bedroeg dit jaar ruim 30lb, waarvan zes er ruim 50lb wogen en 38 meer dan 40lb.